H αναδίπλωση συνεχίζεται

H αναδίπλωση συνεχίζεται
Στιγμιότυο από την συνεδριάση του Eurogroup την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) Eurokinissi

Η Αθήνα επιμένει "όχι στο νέο πρόγραμμα". Κορυφαία κυβερνητική πηγή αποδίδει τη στάση των αγορών στη διεθνή συγκυρία σε συνδυασμό με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδει η κυβέρνηση τη στάση των ελληνικών αγορών απέναντι στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και την κατάρρευση του χρηματιστηρίου.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ασίας, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι  “η Ελλάδα δεν αλλάζει τη διαπραγματευτική της στάση, η θέση της χώρας είναι σταθερή. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας” και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και “όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη”.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μετά το τέλος του χρόνου δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης. Η ίδια πηγή διευκρίνιζε ότι “η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης δεν απαιτεί νέο πρόγραμμα”.

“Συνεχίζουμε. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και η θέση της Ελλάδας είναι ότι δε χρειάζεται νέο πρόγραμμα. Όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη. Το θέμα έχει και πολιτικές αιτίες Η προληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας δε χρειάζεται να συνδυάζεται με νέο πρόγραμμα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές δεν αναφέρθηκαν σε έξοδο από το τρέχον μνημόνιο και αποχώρηση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, η διεθνής οικονομική συγκυρία επιβαρύνει τη θέση της Ελλάδας, καθώς Κίνα και ΗΠΑ κινούνται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, την ώρα που η Ευρώπη παραμένει στάσιμη.

Ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, προκαλεί ανασφάλεια στους επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της αναζήτησης στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα