H Δράση διαφωνεί με το Ποτάμι για την ιθαγένεια

H Δράση διαφωνεί με το Ποτάμι για την ιθαγένεια
Σε ανοιχτή συγκέντρωση και συζήτηση με θέμα τα όσα προωθούνται στο χώρο της Παιδείας από την ηγεσία του υπουργείου, καλεσε όσους ενδιαφερονται να παραστουν ,η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών "Παιδεία 2015". Η συνάντηση πραγματοποιηθηκε στο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «σκοπός είναι να ακούσουμε τους ομιλητές, να μάθουμε, να κουβεντιάσουμε, αλλά κυρίως να δείξουμε με την παρουσία μας ότι οι αθλιότητες που γίνονται στην παιδεία βρίσκουν αντίδραση στους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες». Η διοργάνωση γίνεται με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», η οποία αποτελείται από τους: Ι. Αντωνίου, Θ. Βερέμη, Μ. Γρυσπολάκη, Απ. Δημητρόπουλο, Λεων. Καστανά, Σωκ. Κάτσικα, Βάσω Κιντή, Μαρία Λεκάκου, Νιόβη Παυλίδου, Μιχ. Σταθόπουλο, Ν. Σταυρακάκη, Γ. Χαραλαμπίδη. Ομιλητές στην εκδήλωση της 11ης Μαΐου θα είναι οι: Ι. Αντωνίου, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Ι. Κατσαρός, σχολικός σύμβουλος -Βάσω Κιντή, Αν. Καθηγήτρια και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ν. Σταυρακάκης, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου--Στη φωτο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI eurokinissi

Η απόφαση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη να μη στηρίξει την πρόταση για την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα προκαλεί αντιδράσεις στο φιλελεύθερο χώρο

Η απόφαση του Ποταμιού να μη στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα προκαλεί αντιδράσεις στο φιλελεύθερο χώρο, του οποίου το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θέλει να εμφανιστεί ως εκφραστής.

Η φιλελεύθερη άποψη διαχρονικά τάσσεται υπέρ της επίλυσης του ζητήματος και δεν υιοθετεί συντηρητικές πολιτικές για το μεταναστευτικό (με την εξαίρεση του Θάνου Τζήμερου και προφανώς του κ.Θεοδωράκη), έτσι η Δράση (η πλειοψηφία των στελεχών της οποίας είχε ενταχθεί στο Ποτάμι πριν τις εκλογές) διαφώνησε κάθετα με τη στάση του Ποταμιού στο συγκεκριμένο θέμα.

“Η Δράση χαιρετίζει την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής. Κρίσιμη ωστόσο και σωστή για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ιδίως τα δικαιώματα των παιδιών, είναι η διάταξη του νομοσχεδίου για την αυτόματη και χωρίς γραφειοκρατικές και διοικητικές εμπλοκές χορήγηση της ιθαγένειας στα παιδιά όσων μεταναστών έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η πρόταση νόμου της κυβέρνησης.Καλούμε τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο να υπερψηφίσουν ανεπιφύλακτα τη συγκεκριμένη διάταξη”, αναφέρει η Δράση σε ανακοίνωση της. Το ζήτημα επομένως αναμένεται να ανοίξει και μία συζήτηση για την ταυτότητα του φιλελεύθερου χώρου και το ποιος τον εκπρόσωπεί στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα