H “Έξυπνα Συστήματα” δε ζητά πλέον την ακύρωση των εκλογών της ΝΔ

H “Έξυπνα Συστήματα” δε ζητά πλέον την ακύρωση των εκλογών της ΝΔ

Αλλά συνεχίζει τις νομικές κινήσεις με ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη δημοσιότητα έδωσε και την επιστολή προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους

Το γεγονός ότι η αγωγή και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους της Έξυπνα Συστήματα κατά της Νέας Δημοκρατίας για την επιλογή της Vodafone, αποτέλεσε άλλη μία αφορμή για υπόγεια εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων, οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να μη ζητήσει τελικά την ακύρωση της διεξαγωγής των γαλάζιων εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία έτσι θέλει να αποφύγει τυχόν κατηγορίες ότι εμπλέκεται ή αξιοποιείται η κίνηση της από ορισμένους που επιθυμούν να μην διεξαχθούν οι εκλογές. Δε σταματά όμως τις νομικές κινήσεις με τα ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητική κατάσχεση σε βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκδικάζονται τελικά την Πέμπτη και την αγωγή να εκκρεμεί, ζητώντας όπως η ίδια τονίζει κυρίως την ηθική ικανοποίηση της.

Ειδικότερα η Έξυπνα Συστήματα με ανακοίνωση της αναφέρει:

“Η εταιρεία μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του έργου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας με όλες της τις δυνάμεις, σε μια αξιοκρατική και αδιάβλητη διαδικασία. Δεν τα καταφέραμε. ’Όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί ως βήμα για την οποιαδήποτε μικροπολιτική εκμετάλλευση. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και τις αξίες μας όπως εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δοθεί ήδη εντολή στους νομικούς μας να μην ασχοληθούν καθόλου με την διενέργεια των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία την 20η Δεκεμβρίου 2015 αλλά να συνεχίσουν, την προσπάθεια ώστε να προστατέψουν την φήμη και το κύρος μας, καθόσον από την αρχή το ζητούμενο αυτής της υπόθεσης ήταν ηθικό και όχι οικονομικό.”

Η επιστολή της εταιρείας προς τους τέσσερις υποψήφιους

Η Έξυπνα Συστήματα έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή που είχε απευθύνει προς τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία, καθώς και τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία και την επιλογή της Vodafone.

Στην επιστολή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι το κριτήριο για την τελική επιλογή της Vodafone από τη ΝΔ ήταν ένα ηχηρό όνομα, το οποίο όπως σημειώνει με νόημα στην επιστολή της “θα μπορούσε να αποτελεί μια ισχυρή δικαιολογία σε τυχόν αποτυχία.”

Ολόκληρη η επιστολή της Έξυπνα Συστήματα προς τους τέσσερις υποψήφιους και τον κ.Πλακιωτάκη:

Προς : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΦΕ

Κοιν.: Κον Ιωάννη Πλακιωτάκη,Πρόεδρο,

Κον Άδωνη Γεωργιάδη, Υποψήφιο Πρόεδρο,

Κον Ευάγγελο Μειμαράκη, Υποψήφιο Πρόεδρο,

Κον Κυριάκο Μητσοτάκη, Υποψήφιο Πρόεδρο,

ΚονΑπόστολο Τζιτζικώστα,Υποψήφιο Πρόεδρο.

Αθήνα, 03/12/2015

Αξιότιμοι κύριοι,

Ερχόμαστε με την επιστολή μας αυτή, να θέσουμε υπόψη σας μια σειρά προβληματισμούς γύρω από την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την υλοποίηση του συστήματος για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

`Όπως γνωρίζετε η εταιρεία μας την επομένη της αποτυχίας της διεξαγωγής των εκλογών παρουσίασε μία ασφαλή τεχνικά πρόταση για την ομαλή διεξαγωγή αυτών, με βάση τις προδιαγραφές που είχε αναρτήσει η Νέα Δημοκρατία στον ιστότοπο του κόμματος. Μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις την Πέμπτη 26/11, παραδώσαμε πλήρη τεχνικό φάκελο και παραλάβαμε μέρος

της λίστας των εκλογέων (βάση ΥΠ.ΕΣ), με σκοπό εντός δύο ημερών να παρουσιάσουμε το σύστημα σε πραγματική λειτουργία. Όπως και έγινε. Η εταιρεία μας παρουσίασε και παραμετροποίησε τόσο το σύστημα όσο και τις λειτουργίες του με βάση τις παρατηρήσεις-προτάσεις της Τεχνικής Επιτροπής, έτσι ώστε να είναι πλήρως συμμορφωμένο με τις αναγκαίες λειτουργίας για τουςχρήστες, διαχειριστές και helpdesk.

Τις επόμενες δύο ημέρες απαντήσαμε γραπτώς σε όλα τα αιτήματα τόσο της Τεχνικής Επιτροπής όσο και του Τμήματος Προμηθειών. Το σύστημα που παρουσιάσαμε χρησιμοποιεί τα πιο ασφαλή πρωτόκολλα και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός αποθήκευσης και διαχείρισης των δεδομένων, έχει την υπογραφή ασφάλειας της Microsoft. Στο τμήμα προμηθειών καταθέσαμε ότι ζητήθηκε προς επιβεβαίωση της δυνατότητας μας να εκτελέσουμε το έργο αλλά και την συνέπεια μας προς το Ελληνικό Δημόσιο (ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα, ΦΕΚ, κα).

Όλη την παραπάνω ιδιαίτερα κοστόβορα εργασία την παραδώσαμε στην Νέα Δημοκρατία χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους της. Σε κάθε βήμα προς την ολοκλήρωση του συστήματος, κάναμε ειδική μνεία ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι μας για τις υπηρεσίες μας αυτές και παραμένουμε πιστοί σε αυτό. Ο λόγος που χρηματοδοτήσαμε το έργο της δημιουργίας του συστήματος ήταν να αποδείξουμε στα μέλη της Επιτροπής, όχι με λόγια την δυνατότητα της δημιουργίας του αλλά στην πράξη να μπορούμε να διαλύσουμε οποιαδήποτε ανασφάλεια για την αδυναμία εκτέλεσης του έργου με δεδομένη την πρόσφατη αποτυχία. Ο σοφός λαός μας λέει, «όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι».

Σήμερα από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι η εταιρεία μας και το σύστημα που παρουσιάσαμε δεν επελέγη όχι γιατί δεν πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές , όχι γιατί δεν έχει παραμετροποιηθεί με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες, όχι γιατί τα βιογραφικά των 40 εργαζόμενων που παραδώσαμε δεν εγγυώνται την εκτέλεση του έργου, αλλά γιατί ήμαστε μια «μικρομεσαία» εταιρεία και όχι ένας πολυεθνικός κολοσσός. Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί δεν έχει καμία σχέση με τις αυστηρές προδιαγραφές που είχατε θέσει βάση των οποίων εργαστήκαμε και το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρει τις απαιτήσεις ασφαλείας που προδιαγράφονται αλλά «αφήνονται» όλα στα χέρια της εταιρείας που θα το αναλάβει.

Δεν ερχόμαστε να απαιτήσουμε τίποτα. Αλλά να θέσουμε σε γνώση σας ότι όλοι εμείς στην ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, εργαστήκαμε  πάνω σε αυτή τηνπρόκληση για να είμαστε έτοιμοι σε μικρό χρονικό διάστημα έχοντας ως μόνο σκοπό την ομαλή και αδιάβλητη διαδικασία εκλογής Προέδρου.

Λυπούμαστε που το τελικό κριτήριο της επιλογής δεν είναι, το αν το σύστημα υπάρχει, δεν

είναι αν το σύστημα λειτουργεί , δεν είναι αν αυτό είναι πλήρως συμμορφωμένο με τις προδιαγραφές και τις υποδείξεις σας, δεν είναι ότι ο ανάδοχος παρέχει όλες τις εγγυήσεις που του ζητήθηκαν, αλλά εν΄τέλει,το κριτήριο είναι η επιλογή ενός ηχηρού ονόματος το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί μια ισχυρή δικαιολογία σε τυχόν αποτυχία.

Με την ευχή να πάνε όλα καλά, παραμένουμε στην διάθεση σας.

Με εκτίμηση.

Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος,

Γεώργιος Κ. Σταγάκης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα