Η αλήθεια για τις προσφυγές των δικαστικών και η δολοφονία χαρακτήρα του Ράμμου

Διαβάζεται σε 3'
rammos
Χρήστος Ράμμος SOOC

Ο Χρήστος Ράμμος βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, υποτίθεται για το ζήτημα των προσφυγών των δικαστικών για τις συντάξεις τους. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική.

Παραβιάζει ανοιχτές θύρες κανείς αν ισχυριστεί ότι τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εφαρμογή σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρα του Χρήστου Ράμμου.

Ο λόγος, πασιφανής. Με τη θαρραλέα και έντιμη στάση του στο θέμα των υποκλοπών, ο Έλληνας δικαστής και επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνέτριψε κάθε κυβερνητικό αφήγημα για την υπόθεση και στοιχειοθέτησε τη ζοφερή αλήθεια. Ότι δηλαδή στο στόχαστρο των υποκλοπών βρέθηκαν πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, υπουργοί (της ίδιας κυβέρνησης) ακόμα και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.

Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη ότι ο Χρήστος Ράμμος είναι ένας από τους τρεις δικαστές που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις περικοπές των συντάξεων του κλάδου. Μάλιστα, εγείρεται και ζήτημα ηθικής. Είναι δυνατόν να διεκδικούν τρεις ανώτατοι δικαστικοί, συμπεριλαμβανομένου του Ράμμου, κατάργηση των περικοπών στις συντάξιμες αποδοχές τους;

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε όπως έγραψε και ο Λουίτζι Πιραντέλο. Και επειδή τα fake news δίνουν και παίρνουν πλέον, καλό θα είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Δεν είναι αλήθεια, για την ακρίβεια είναι ψέμα, ότι έχουν προσφύγει μόνο τρεις δικαστές για το ζήτημα των συντάξεων. Σύμφωνα με νομικές πηγές οι προσφυγές, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, είναι εκατοντάδες. Το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε απλά σε επιλογή υποθέσεων οι οποίες εκδικάστηκαν πιλοτικά.

Είναι επίσης σαφές ότι οι προσφεύγοντες, μεταξύ αυτών και ο κ. Ράμμος, δεν ζητούν την καταβολή αναδρομικών αλλά μόνο την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με την προσωπική διαφορά και τον τρόπο υπολογισμού των αποδοχών. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Ούτε καν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι πρωτοφανέρωτη. Ο νομικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι το εν λόγω δικαστήριο υιοθέτησε μία πάγια νομολογία του Μισθοδικείου που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ούτε φυσικά επιδικάστηκαν ποσά, απλά η υπόθεση αναμπέπεται σε αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όλα τα παραπάνω βέβαια συμπυκνώθηκαν σε μία και μόνο “βολική“, για το κυβερνητικό αφήγημα, φράση. Ότι ο Ράμμος προσέφυγε για να αυγατίσει τη σύνταξή του.

Τι είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα; Η fast track αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ με ταχύτατους ρυθμούς που θα ζήλευε ακόμα και ο πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. Και αυτό γιατί; Ουσιαστικά για να μην προχωρήσει η ΑΔΑΕ σε επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών.

Αυτήν την εβδομάδα ο Ράμμος μετατράπηκε σε “ανάλγητο” δικαστικό ο οποίος απαιτεί αύξηση των συντάξιμων αποδοχών του, γεγονός που έφτασε στο όριο της αγανάκτησης κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, από τηλεοράσεως, προειδοποιούσε ότι η υπόθεση των αναδρομικών των δικαστικών μπορεί να οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό…

Ακολούθως, έλαβε χώρα η διαρροή για Ράμμο και το γλυκό “έδεσε”…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα