Η Διαμαντοπούλου είδε την “ευκαιρία” – Η στήριξη στην Κεραμέως και το σημιτικό μπλοκ στην κυβέρνηση

Η Διαμαντοπούλου είδε την “ευκαιρία” – Η στήριξη στην Κεραμέως και το σημιτικό μπλοκ στην κυβέρνηση
Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκη Κεραμέως (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Αυτόκλητη υπερασπίστρια της Κεραμέως, ανέλαβε η Άννα Διαμαντοπούλου για την κατάργηση 37 τμημάτων ΑΕΙ. Οι φιλοδοξίες των προερχόμενων από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, δεν κρύβονται.

Ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις φέρεται έχει η πρωτοβουλία της πρώην υπουργού και επικεφαλής του think tank Δίκτυο, Άννας Διαμαντοπούλου να εμφανιστεί ως αυτόκλητος υπερασπιστής της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας δέχεται για άλλη μία φορά πυρά και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή αυτή τη φορά την απόφαση για κατάργηση 37 τμημάτων ΑΕΙ.

Η κ. Κεραμέως υποστηρίζει ότι πρόκειται για τα “τμήματα Γαβρόγλου”, που είχαν ιδρυθεί προεκλογικά, ωστόσο οι κατά τόπους βουλευτές δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένοι.

Μάλιστα ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος εκφράζοντας την αντίθεση του στο κλείσιμο δύο πανεπιστημιακών σχολών στον Πύργο.

Η κ. Κεραμέως όμως βρήκε μία (οχι και τόσο απρόσμενη) σύμμαχο στο πρόσωπο της κ.Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα η πρώην υπουργός έγραψε στο facebook:

“Οι αποφάσεις της Niki Kerameusγια την κατάργηση των 37 τμημάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση άλλων 4, είναι ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων μας αλλά και της χώρας. Οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά», είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού, που μας έφτασαν εδώ.

To be continued..”

Η κατακλείδα της ανάρτησης Διαμαντοπούλου δείχνει ότι η πρώην υπουργός Παιδείας σκοπεύει να συνεχίσει τις πολιτικές παρεμβάσεις. Εξάλλου θεωρείται από πολλούς μία εφεδρεία που θα μπορούσε ακόμη και να ενταχθεί στην κυβέρνηση σε έναν επόμενο ανασχηματισμό, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση την είχε προτείνει για πρόεδρο του ΟΟΣΑ.

Δεν θα ήταν άλλωστε το μόνο στέλεχος προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και δη το σημιτικό, αφού πολλά μέλη της κυβέρνησης έχουν αντίστοιχη πολιτική καταγωγή και ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα προτίθενται και να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αυτό βέβαια προκαλεί και αντιδράσεις στον παραδοσιακό κορμό της ΝΔ, ενώ το γεγονός ότι ιδίως στο “επιτελικό κράτος” του Μαξίμου έχουν υψηλές θέσεις πρόσωπα με σημιτική- πασοκική προέλευση (όπως ο Άκης Σκέρτσος) ή θέσεις συμβούλων (όπως ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος), προκαλεί καχυποψία και υπόγεια δυσαρέσκεια στους χώρους της καραμανλικής αλλά και της σαμαρικής δεξιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα