Η διπλή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το προσφυγικό

Η διπλή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το προσφυγικό
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ από τις Βρυξέλλες για τις διμερείς συμφωνίες που θέλει η Γερμανία για την επιστροφή προσφύγων σε χώρες όπως η Ελλάδα

Θέμα αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό ζήτημα έθεσε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως υπαίτιο της «πολιτικής ανοιχτών συνόρων» και κατά συνέπεια ως υπαίτιο των αυξημένων ροών προσφύγων και μεταναστών προς της χώρες της Ευρώπης καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα πρώτης προέλευσης.

Ταυτόχρονα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με μέτρα επιστροφής προσφύγων σε χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα χωρίς να το λέει ευθέως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρεφόταν κατά της πρόθεσης του Έλληνα πρωθυπουργού να προσφέρει χείρα βοηθείας στην Άγκελα Μέρκελ μέσω διμερών συμφωνιών για επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος και να στραφεί κατά των Ευρωπαίων. Αρκέστηκε να μιλήσει για «ευρωπαϊκές λύσεις» στο πλαίσιο της «αλληλεγγύης» και της «δίκαιης κατανομής» και το δια ταύτα της τοποθέτησής του ήταν η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τοποθέτηση η οποία επιτρέπει σε στελέχη της ΝΔ όπως πχ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης να επικροτούν πολιτικές τύπου Σαλβίνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα