Η ελληνική ατζέντα για το μεταναστευτικό

Η ελληνική ατζέντα για το μεταναστευτικό
Demonstration to the European Committee Office, for the drowning of immigrants in the Mediterenean Sea, in Athens, Greece, Apr. 22, 2015 / , , , 22 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Τρεις ώρες διήρκησε η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τις θέσεις που θα προκρίνει η Ελληνική πλευρά στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής

Ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Βούτσης, ο Θεόδωρος Δρίτσας, ο Γιάννης Πανούσης, ο Νίκος Χουντής και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για περισσότερες από έξι ώρες, έβαλαν στο τραπέζι όλες τις Ελληνικές προτάσεις για το μεταναστευτικό, αλλά και την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Στη διυπουργική σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η Ελλάδα να ζητήσει να μπει το θέμα της Συρίας στην σημερινή ατζέντα, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν πως αν δεν σταματήσει ο πόλεμος το μείζον πρόβλημα των προσφύγων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η προσέγγιση, υποστηρίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, πρέπει να γίνει σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται είναι αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τη στιγμή που η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή φλέγονται, απαιτείται άμεσα μια αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής», συμπλήρωναν.

Αυτό που επισημαίνεται επίσης είναι η ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί αναλογικά την φιλοξενία προσφύγων με βάση τον πληθυσμό της κάθε χώρας, αλλά και το ΑΕΠ, εκτιμώντας πως σε διαφορετική περίπτωση όλο το βάρος θα πέσει σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η χρηματοδότηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού που θα γίνει προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές υποδοχής και ασύλου.

Όπως υποστηρίζουν αυτό που χρειάζεται είναι αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα