Η ελληνική εταιρία που επέλεξε να επισκεφτεί ο Ολάντ κατά την παραμονή του στην Αθήνα

Η ελληνική εταιρία που επέλεξε να επισκεφτεί ο Ολάντ κατά την παραμονή του στην Αθήνα

Μια πρωτοποριακή ελληνική εταιρία-οργανισμός κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος και υπέγραψε μαζί της δύο συμφωνίες συνεργασίας. Ποια όμως είναι η Corallia;

Κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Αθήνα, το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου ήταν ιδιαίτερα βεβαρυμένο και γεμάτο συναντήσεις. Συναντήσεις βεβαίως και επαφές που έχουμε συνηθίσει από έναν αρχηγό κράτους, όπως το γεύμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό κα. Λίγο πριν αναχωρήσει όμως για το Παρίσι, ο Φρανσουά Ολάντ είχε στριμώξει στο πρόγραμμά του και την επίσκεψη σε μια εταιρία. Μια ελληνική εταιρία με πλούσιο έργο, η οποία επιχειρεί να “βάλει” να δουλέψουν μαζί οι πιο σημαντικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στην υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία και έτσι να αναδείξει το σημαντικό κεφάλαιο “γνώσης” και εξειδικευμένου προσωπικού που χάνεται σε μια χώρα βυθισμένη στην κρίση και σε ένα κράτος σε πλήρη παράλυση.

Η επιλογή του Γάλλου προέδρου είναι εντυπωσιακή, αφού ως αρχηγός κράτους, όχι απλώς επισκέφτηκε τα γραφεία της Corallia στην Κηφισίας, στο Μαρούσι, αλλά φρόντισε να αποχωρήσει έχοντας προηγουμένως συνάψει δύο συμφωνίες μεταξύ της γαλλικής Δημοκρατίας και της Corallia.

 

Τι ακριβώς όμως κάνει η Corallia;

Πρόκειται για έναν οργανισμό, ένα οικοσύστημα που προσπαθεί, μέσα από τον τομέα της κάθε εταιρίας η οποία συμμετέχει, να προωθήσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι να στηρίξει και να λειτουργήσει ως καταλύτης στην ανάπτυξη παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων μέσα στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα φορείς, σε συγκεκριμένους τομείς και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός. Ο στόχος είναι η Κοράλλια να αποτελέσει το παράδειγμα φορέα ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών – των λεγόμενων clusters  – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Στην ουσία η corallia είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία μπορούν βρουν πρόσφορο έδαφος καινοτόμες ιδέες και επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργαζόμενες αρμονικά μεταξύ τους μπορούν να ανταγωνιστούν και να ορθοποδήσουν σε ένα ανταγωνιστικό διεθνοποιημένο πεδίο δράσης και εφαρμογής.

Η Corallia έχει ήδη αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές). Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για όλους τους συνεργατικούς σχηματισμούς, ενώ συνομίλησε με εκπροσώπους καθενός από αυτούς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα γραφεία της Corallia στο Μαρούσι.

Ο πρόεδρος της Κοράλλια, ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Μακιός, πήρε πρώτος το λόγο αναφερόμενος στους τομείς δραστηριότητας της εταιρίας, αλλά και τους στόχους της για το άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια μίλησε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ Κοράλλια και γαλλική αποστολή υπέγραψαν δύο συμφωνίες συνεργασίας παρουσία του Γάλλο πρόεδρου.

 

Παρόντες στην εκδήλωση, η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο δήμαρχος Αμαρουσία Γιώργος Πατούλης, αλλά και από τη γαλλική αντιπροσωπεία η Γαλλίδα υπουργός Παιδείας Ναγιάτ Βαλόντ-Μπελκασεμ και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Η αποστολή της Corallia στη Γαλλία στα τέλη Οκτωβρίου

Δεν θεωρείται τυχαίο πως το gi-Cluster της Corallia θα συμμετέχει σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις στο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας, στα τέλη Οκτωβρίου στο Παρίσι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Game Connection Europe 2015, που πραγματοποιείται 28 έως 30 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Pavillon Porte de Versailles. Παράλληλα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το πρώτο B2B networking event μεταξύ του gi-Cluster και του Cap Digital, του μεγαλύτερου ίσως ευρωπαϊκού cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών σχέσεων σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Σχετικά με τις επικείμενες δράσεις αλλά και τη διασύνδεση του gi-Cluster με την αγορά της Γαλλίας, ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster ανέφερε σχετικά: «H ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών δράσεων μέσα από τη γεφύρωση των σχέσεων των μελών σε διεθνές επίπεδο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το gi-Cluster. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ήδη αποφέρει καρπούς τόσο στο πεδίο της προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων στη γαλλική αγορά, όσο και στο επίπεδο δημιουργίας αλυσίδας αξίας μεταξύ των δύο χωρών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων με ισχυρή ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα