Η επένδυση του Μητσοτάκη στο νόμο και την τάξη

Η επένδυση του Μητσοτάκη στο νόμο και την τάξη
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Γιατί η ΝΔ επαναφέρει την αντιπαράθεσή της με το ΣΥΡΙΖΑ στην πριν το 2015 περίοδο όταν εγκαλούσε την Κουμουνδούρου για αθώωση της τρομοκρατίας

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά η ΝΔ για τα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αντιμετωπίζοντας την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ως ένα ακόμα κρούσμα «ωμής βίας» για το οποίο το Μοσχάτο θεωρεί «αυτονόητες» τις κυβερνητικές ευθύνες. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τρίτη έδειξε την πρόθεση να συντηρήσει την ατζέντα του «νόμου και της τάξης» ψηλά υποστηρίζοντας ότι η επιβολή της «νομιμότητας» είναι μια ατζέντα «χωρίς ιδεολογικό χρώμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επιδίδεται τακτικά σε προσωπικές παρεμβάσεις με αφορμή σχετικά γεγονότα, όπως την προηγούμενη Δευτέρα μετά την επίθεση που δέχτηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας «πρωθυπουργό της βίας και της ανομίας» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ είχε υποστηρίξει ότι «η χώρα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ανοχύρωτη πολιτεία» και «βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση πολιορκίας από κλοπές, από ληστείες, από φόνους» βλέποντας να «εκχωρούνται στην παραβατικότητα συνοικίες ολόκληρες».

Ωστόσο το μέτωπο με την κυβέρνηση και ιδίως με το ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της ΝΔ δεν εξαντλείται στις κατηγορίες περί ανικανότητας επιβολής της τάξης και χρήσης της καταστολής. Ο κ. Μητσοτάκης προχωράει ένα βήμα παραπέρα επαναφέροντας την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων στην περίοδο που βρισκόταν όταν η ΝΔ κατείχε την εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αντιπολίτευσης πολιτευόταν με όρους «ριζοσπαστικής αριστεράς».

Πρόσφατα μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αθροίζοντας και αποτιμώντας την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων με αφορμή πληθώρα διαφορετικών περιστατικών όπως η δράση του Ρουβίκωνα, η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, οι άδειες στον Κουφοντίνα κλπ είχε κάνει λόγο για «θεμελιώδεις διαφορές» της κυβέρνησης από το «δημοκρατικό κανόνα» και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν απορρίπτει αλλά βαθμολογεί τη βία, ζυγίζοντάς την με το αν οι δράστες προπηλακίζουν, πετούν γιαούρτια ή μολότοφ».

Σύμφωνα με την σκέψη του κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και η «κυβερνητική προπαγάνδα συσκοτίζει», την «εσωτερική κλιμάκωση» της βίας και την «άκρως ανησυχητική εξοικείωση μιας κοινωνίας με τα φαινόμενα βίας», ενώ επεκτείνοντας και επεξηγώντας την άποψή του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης «αποκρύπτει ότι ο προπηλακισμός εύκολα γίνεται γροθιά, η γροθιά βόμβα μολότοφ και η μολότοφ σφαίρα. Έτσι -με έναν τρόπο ύπουλο- αθωώνει τελικά την τρομοκρατία».

Πάντως οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα βίας, ασφάλειας, δημόσιας τάξης και εγκληματικότητας συμβαδίζουν με τις απόψεις του για την οικονομία και την κριτική του προς την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της καθώς όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει η ασφάλεια και η επιβολή του νόμου και της τάξης είναι προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα