Η καθημερινότητα εξακολουθεί να “καίει” την κυβέρνηση

Διαβάζεται σε 2'
Η καθημερινότητα εξακολουθεί να “καίει” την κυβέρνηση
Aris Oikonomou / SOOC

Παρά τη θερινή ραστώνη, τα καθημερινά προβλήματα – όπως η ακρίβεια – παραμένουν, γι’ αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης χθες στο υπουργικό διαμήνυσε ότι η δουλειά της κυβέρνησης συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Τα “μπάνια του λαού” δίνουν συνήθως το καλοκαίρι μία μικρή περίοδος χάριτος στην εκάστοτε κυβέρνηση. Τι γίνεται όμως όταν ο λαός δεν έχει λεφτά για μπάνια, καθώς η ακρίβεια – από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το κόστος στέγασης και τα ακτοπλοϊκά – εκμηδενίζει τους μισθούς;

Στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι ακόμη και στην καρδιά της θερινής περιόδου, τα προβλήματα της καθημερινότητας παραμένουν πολιτικός “βραχνάς”. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στο υπουργικό συμβούλιο, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η δουλειά της κυβέρνησης συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού.

“Η Βουλή μπορεί να κλείσει για κάποιες εβδομάδες, όμως τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς δεν πάνε διακοπές”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Που ποντάρει επικοινωνιακά η κυβέρνηση

Επικαλέστηκε ειδικότερα την ψήφιση χθες της διάταξης για κατεπείγουσα παρέμβαση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, δηλώνοντας ότι όπου υπάρχουν στρεβλώσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών. Ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της ακρίβειας αρχίζουν να αποδίδουν στην πράξη, δηλαδή με μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Από εκεί και πέρα, το Μαξίμου έχοντας το θετικό αποτύπωμα του gov.gr ποντάρει ιδιαίτερα επικοινωνιακά και σε “μεταρρυθμίσεις με ψηφιακό αποτύπωμα”, όπως το ψηφιακό φροντιστήριο από Σεπτέμβριο και το κτηματολόγιο. Για το τελευταίο δε ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε χαρακτηριστικά στο υπουργικό ότι ακούγεται τεχνικό θέμα, είναι όμως πολύ ουσιαστικό καθώς πχ κτηματικές διαφορές θα λύνονται άμεσα και όχι μετά από χρόνια στα δικαστήρια.

Ο πρωθυπουργός φέρεται άλλωστε πεπεισμένος ότι στο πεδίο της καθημερινότητας θα κριθεί τελικά η κυβέρνηση και εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας είναι επαρκής πολιτικός χρόνος ώστε να αρθούν οι όποιες δυσμενείς εντυπώσεις από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο δεν επικρατεί αισιοδοξία. Πολλοί βουλευτές ανησυχούν ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να προσγειωθεί απότομα μετά τη θερινή ραστώνη στην πραγματικότητα της δυσαρέσκειας των πολιτών. Και όλοι ήδη αναμένουν τη ΔΕΘ ως τον σταθμό των οικονομικών εξαγγελιών του επόμενου έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα