Η κυβέρνηση συνδέει τους καθαρισμούς οικοπέδων με τη φωτιά στην Αττική

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Άκης Σκέρτσος
Κυριάκος Μητσοτάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Άκης Σκέρτσος Eurokinissi

Συμπεράσματα από τις δηλώσεις καθαρισμένων- ακαθάριστων οικοπέδων στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη υπό Μητσοτάκη

Τα στοιχεία από τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο δημοτικό κατάστημα Πεντέλης.

Από τα στοιχεία αυτά η κυβέρνηση συνάγει σαφή συμπεράσματα, συνδέοντας το που προχώρησε η φωτιά με το εάν είχαν γίνει καθαρισμοί σε κατοικίες και οικόπεδα. Στη σύσκεψη σημειώθηκε μεταξύ άλλων ότι οκτώ στις 10 κατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες μετά την πυρκαγιά δεν είχαν δηλωθεί ως καθαρισμένες.

foties_v6

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων και σχετικής δήλωσης που ίσχυε από εφέτος είχε προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις, κυρίως λόγω της περίπλοκης διαδικασίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν καταγγελίες ότι είχαν γίνει μεν οι καθαρισμοί αλλά οι δήμοι δεν είχαν μαζέψει μετά τα ξερόκλαδα και άλλα υλικά που προέκυψαν από τον καθαρισμό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στις άκρες των δρόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, οι δήμαρχοι Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, και Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, συμφώνησαν πάντως ότι στην αναχαίτιση του πύρινου μετώπου στις περιοχές τους βοήθησαν πρώτον οι καθαρισμοί, δεύτερον οι έμφορτες περιπολίες εναέριων που γίνονται πλέον και τρίτον το antinero.

Ο κ. Γιασημάκης, σύμφωνα με τις ιδιες πηγές, σημείωσε ότι πετούσαν εναέρια μέσα στην περιοχή, αναφέροντας ειδικότερα ότι έβλεπε τα Erickson που επιχειρούσαν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν τέλος ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος, τόνισε την ανάγκη για ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό στην περιοχή, επισημαίνοντας ειδικότερα ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν πέριξ του νεκροταφείου όπου ο καθένας “έκανε ό,τι θέλε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα