Η κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στην επιτροπή LIBE που έρχεται στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στην επιτροπή LIBE που έρχεται στην Ελλάδα
Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης Menelaos Myrillas / SOOC

Τη δυσφορία της κυβέρνησης για την άφιξη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Επιστολή στη LIBE και "όχι" σε ενδεχόμενη συνάντηση.

Τη δυσφορία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η άφιξη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) στη χώρα μας, η οποία αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, στην Ελλάδα προκειμένου στο διάστημα της παραμονής της (μέχρι τις 8 Μαρτίου) να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα στην χώρα.

Αυτό προδίδουν οι δηλώσεις του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Politico, ο οποίος τόνισε πως η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή της λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειές του και ταυτόχρονα βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη, εκπλήσσει το γεγονός ότι η επιτροπή LIBE επέλεξε να επισκεφθεί την Ελλάδα αυτή τη στιγμή”, είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε:

“Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και συνεργάζεται εποικοδομητικά με το Ευρωκοινοβούλιο σε συνταγματικά ζητήματα, η κίνηση αυτή αποτελεί εκτός από ασέβεια λόγω των συνθηκών και άμεση παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή ενός κράτους μέλους κατά τη διάρκεια εκλογικής περιόδου“.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως, με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής LIBE, τού γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επαφή με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Παπαδημούλης: “Η Κυβέρνηση προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη της επιτροπής LIBE

Υπενθυμίζεται πως, το περασμένο Σάββατο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αποκάλυψε με ανάρτησή του την προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει την επίσκεψη της Επιτροπής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στην ανάρτησή του: “Η Κυβέρνηση Μητσοτακη προσπάθησε να ακυρώσει την επίσκεψη της LIBE. Στο Προεδρείο του ΕΚ (Αριστερά-Σοσιαλιστές-Πράσινοι- Renew) είπαμε ΟΧΙ στην μεθόδευση! Η αποστολή του ΕΚ κ ο διάλογος για το κράτους δικαίου, θα γίνει. Ελπίζω να μην κρυφτούν οι αρμόδιοι!”.

Πάντως, στην αποστολή της LIBE αποφάσισε να μην συμμετάσχει η ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Είναι ανάρμοστο και χωρίς ευαισθησία» αναφέρουν ο επικεφαλής της ΚΟ Mάνφρεντ Βέμπερ και ο συντονιστής της LIBE Γερούν Λέναρς.

«Η χώρα είναι σε σοκ. Ο ελληνικός λαός θρηνεί μια μεγάλη απώλεια. Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να οργανωθεί μια αποστολή του ΕΚ που θα μπορούσε εύκολα να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία», υπογραμμίζει ο Mάνφρεντ Βέμπερ.

Η ΚΟ του ΕΛΚ ζήτησε να αναβληθεί η αποστολή μετά την έκκληση των ελληνικών αρχών να επανεξεταστεί (η αποστολή). «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι αριστερές ομάδες είναι τόσο τυφλές από την αντιπάθειά τους για ορισμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το βασικό επίπεδο σεβασμού και ανθρωπιάς», προσέθεσε ο Γερούν Λέναρς.

«Η μόνη αντιπροσωπεία που θα πρέπει να στείλει το Κοινοβούλιο μετά από αυτή την τραγωδία είναι για να δείξουμε τον σεβασμό μας στις οικογένειες των θυμάτων και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στις ελληνικές αρχές», ανέφεραν τα μέλη της ΚΟ του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα