Η μάχη της ‘ατζέντας’

Η μάχη της ‘ατζέντας’
Σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο,λίγο πρίν την συνάντηση με το κουαρτέτο των δανειστών στο Χίλτον,Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Να μην επισκιάσει τις εξηγήσεις που ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπλοκή της συζύγου του στα Paradise Papers η 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου

“Όσο δεν κατατίθενται όλα τα στοιχεία για τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την offshore της κ. Μητσοτάκη στις νήσους Κέιμαν και όσο ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει γραμματέας της ΝΔ, τόσο τα ερωτήματα θα είναι πάνω στο τραπέζι και η κοινωνία θα περιμένει απαντήσεις”. Αυτή είναι μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και περιγράφουν επακριβώς πώς θα κινηθεί πολιτικά, αλλά και επικοινωνιακά, η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Εξάλλου, με συνέντευξη και “τιτιβίσματά” του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καθιστούσε σαφές χθες, πριν καν εξέλθει των φυλακών Κορυδαλλού ο εκτελεστής της 17Ν, πως η κυβέρνηση θα δώσει μάχη να μην υποχωρήσει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας η δημοσιοποίηση της εμπλοκής της Μαρέβας Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη στα “Paradise Papers”. Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Επικρατείας κατήγγελλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για το ακριβώς αντίθετο, κάνοντας λόγο για “σπουδή”.

“Η σπουδή να έρθει στην κορυφή της ατζέντας η άδεια στον Κουφοντίνα φανερώνει τη διάθεση της ΝΔ να αποκρύψει τα ζητήματα Αυγενάκη και offshore: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει δημοσίως να απαντήσει για την προέλευση των χρημάτων και τις δραστηριότητες της εταιρείας”, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, που αξίωσε, περαιτέρω, “απαντήσεις σχετικά με την επιχείρηση απόκρυψης των ζητημάτων Αυγενάκη και offshore εκ μέρους της ΝΔ, τη μαζική διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το νόμο Παρασκευόπουλου και το κλίμα που πολιτικά νομιμοποιεί ακόμη και καταστάσεις αυτοδικίας στη νόμιμη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα”.

“Η σπουδή να τεθούν στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας με όρους κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και ηθικού πανικού υποκρύπτει την προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι αποκαλύψεις για offshore και Αυγενάκη”, επανέλαβε εκ νέου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως “ο κ. Μητσοτάκης έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να δώσει διευκρινίσεις για την προέλευση των χρημάτων αλλά και τη δραστηριότητα της εταιρείας ιδιοκτησίας της συζύγου του”.

Άλλο Κέιμαν, άλλο Κορυδαλλός

Παράλληλα, ήδη από χθες το βράδυ, κυβερνητικές πηγές κατηγορούσαν εκ νέου τη ΝΔ πως “έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων, φαιάς προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας”.

“Η τακτική της δήθεν ιερής αγανάκτησης αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης, τη συγκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, ενώ η εξαλλοσύνη της πυροδοτεί ντροπιαστικά περιστατικά αυτοδικίας που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία 200 χρόνια πίσω”, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, υπονοώντας σαφέστατα επιχείρηση αποπροσανατολισμού εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό”, σχολίαζαν δηκτικά οι εν λόγω κυβερνητικοί παράγοντες, ενώ θεωρείται δεδομένο πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ -όπως έκανε χθες και ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο “Ραδιόφωνο 247”- “να συνδράμει τον κ. Πιτσιλή και την ΑΑΔΕ στην διερεύνηση της υπόθεσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα