Η μάχη του Βορρά για τη ΝΔ

Η μάχη του Βορρά για τη ΝΔ

Η απάντηση Μητσοτάκη στην πρωτοβουλία Τσίπρα για τη διάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου. Η ΝΔ, υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχεδιάζει μεγάλη πολιτική εξόρμηση από το Βορρά που θα επεκταθεί στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα

Σε δύο κατευθύνσεις κινείται η τακτική της ΝΔ ενόψει της νέας πολιτικής σεζόν. Με επίκεντρο την προετοιμασία της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής τη δική του πολιτική ατζέντα και ταυτόχρονα επιδιώκει να απαντά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με ένα και μόνο στόχο: Τη δημιουργία της «μεγάλης μεταρρυθμιστικής πλειοψηφίας» μέσω του ανοίγματος στην κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ σχεδιάζει μεγάλη πολιτική εξόρμηση από το Βορρά που θα επεκταθεί στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Βουλευτές, κεντρικά και τοπικά στελέχη του κόμματος ετοιμάζουν πλήθος από επισκέψεις, συναντήσεις και εκδηλώσεις σε Κεντρική, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι οδηγίες που έχουν πάρει τα στελέχη της ΝΔ είναι να επισκεφτούν φορείς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής όπως πχ αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης, με εξαγωγικό προσανατολισμό και επενδύσεις στην καινοτομία καθώς επίσης και συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας. Ένας δεύτερος τομέας είναι οι επαφές με φορείς από το χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τρίτο οι επισκέψεις σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Τόσο σε επίπεδο συμβολισμών όσο και ουσίας από πλευράς ΝΔ θέλουν να στείλουν το μήνυμα της στήριξης στην «παραγωγική Ελλάδα», στην κοινωνία και να αναδείξουν ζητήματα που κατά την άποψη της Πειραιώς βγάζουν στην επιφάνεια τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ (παιδεία, φορολογία κλπ).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επιχειρώντας να απαντήσει στην πρωτοβουλία Τσίπρα για διάσκεψη των ηγετών του Νότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πορτογαλία και τη συνάντησή του με τον Π. Κοέλιο μίλησε για φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις ως απάντηση στην κρίση που μόνο η κεντροδεξιά και όχι η αριστερά μπορεί να προσφέρει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την έξοδο από την κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα