Η μοναξιά του Τσακαλώτου

Η μοναξιά του Τσακαλώτου

Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το τετ α τετ με τον Χουλιαράκη και η ατάκα που θα συζητηθεί (Pics)

Το Μαξίμου εκπέμπει αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μαζί με μία συμφωνία για το χρέος, όμως η αγωνία παρατείνεται καθώς αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αμφισβητούν το ύψος της δόσης και ο κόφτης έρχεται ως τροπολογία, επιβεβαιώνοντας ότι όλα είναι ανοιχτά.

Ενδεικτική είναι η ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης.

“Όσοι από εσάς δεν έχετε συμμετάσχει στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν ξέρετε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτό το κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 το πρωί, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο προεδρείο. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στα ορεινά σημείωνε συνεχώς και μετά πήγε στον κ.Τσακαλώτο για να τα πουν λίγο.

 

O Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης καλούνται να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για τον τρόπο που θα λειτουργεί ο κόφτης, αλλά και για τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου (κόκκινα δάνεια, έμμεσοι φόροι, νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων).

 

Από το Μαξίμου εξακολουθούν να εμφανίζονται καθησυχαστικοί όσον αφορά την «συμπεριφορά» των βουλευτών το βράδυ της Κυριακής θεωρώντας πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο διαρροών. Ωστόσο θεωρήθηκε απαραίτητο το οικονομικό επιτελείο να κάμψει τις οποιεσδήποτε ενστάσεις υπάρχουν και αναμένεται η σημερινή συζήτηση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα