Η Ν.Δ, η συμφωνία και τα σενάρια κυβέρνησης εθνικού σκοπού

Η Ν.Δ, η συμφωνία και τα σενάρια κυβέρνησης εθνικού σκοπού
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τη στήριξη της αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, με τη Συγγρού να μην επιθυμεί εμπλοκή σε συζητήσεις για συμμετοχή σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ή όρους προς το Μαξίμου. Συνεδρίαση των βουλευτών της Ν.Δ που συμμετέχουν στις επιτροπές και ακολούθως συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Τη γραμμή στήριξης στη συμφωνία αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, η κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας θα συνεδριάσει νωρίς το μεσημέρι πριν ξεκινήσει η ολομέλεια, ενώ αυτή την ώρα συσκέπτονται οι βουλευτές που συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής όπου θα συζητηθεί πρώτα το νομοσχέδιο, υπό τον πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η Συγγρού επιθυμεί να δώσει το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει για λόγους εθνικούς και όχι επειδή επιδιώκει να αποκομίσει κάποιο όφελος εν όψει πολιτικών εξελίξεων. Η ηγεσία δεν θέλει να μπαίνει σε συζητήσεις για συμμετοχή της Ν.Δ σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα (είτε με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό είτε με αλλον επικεφαλής) ή όρους προς το Μαξίμου προκειμένου να στηρίξει τη συμφωνία σήμερα και την κυβέρνηση με την ανοχή της στη συνέχεια.

Την κρισιμότητα των στιγμών υπογραμμίζουν στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προσερχόμενη στη Βουλή δήλωσε: “Σήμερα είναι ίσως η κρισιμότερη μέρα μετά τη Μεταπολίτευση. Οι 300 βουλευτές της Βουλής έχουν προσωπική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στις γενιές που έρχονται, πρωτίστως απέναντι στον όρκο τον οποίον έδωσαν, να τιμήσουν το Σύνταγμα, τους νόμους και να ενεργήσουν προς όφελος των Ελλήνων”.

Μόλις διασφαλιστεί η συμφωνία (και αφού ψηφιστούν μέχρι τις 22 και οι τελευταίες εκκρεμότητες), στη Ν.Δ θα ανοίξει η συζήτηση για το πότε και πως θα προχωρήσει η διαδοχή. Ο κ.Μεϊμαράκης έχει δώσει ήδη εντολή στο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο να ετοιμάζεται για διαδικασίες άμεσα, εντός του θέρους – κάτι με το οποίο δε συμφωνούν πάντως όλοι οι δελφίνοι. Και εν τω μεταξύ πραγματοποιεί επαφές με όλους τους παίκτες του εσωκομματικού παιχνιδιού, όπως με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν τις εξελίξεις, αλλά και τα εσωκομματικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα