Η ΝΔ κρύβει τη Νικολάου πίσω από τον Πολάκη

Η ΝΔ κρύβει τη Νικολάου πίσω από τον Πολάκη
Σοφία Νικολάου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Κάνουν ότι δε βλέπουν στο κυβερνών κόμμα τις έρευνες για ζημιά σε βάρος του δημοσίου από την πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και μέχρι στιγμής υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια.

Από τη Νέα Δημοκρατία κάνουν ότι δεν βλέπουν τις έρευνες της Οικονομικής Εισαγγελίας για τη Σοφία Νικολάου, που παραμένει μέχρι νεωτέρας υποψήφια βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, την ώρα που εξαπολύουν μύδρους κατά ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη.

Έρευνες οι οποίες υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για συμβάσεις απευθείας αναθέσεων που υπέγραψε η κ. Νικολάου ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία σε βάρος του Δημοσίου ύψους δύο εκ ευρώ.

Η υπόθεση Νικολάου είχε εξαρχής φέρει σε αμηχανία το Μαξίμου, που είχε αφήσει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου να εννοηθεί ότι βρίσκεται στον αέρα η συμμετοχή της στα γαλάζια ψηφοδέλτια, πλην όμως επισήμως δεν έχει αποσυρθεί ακόμη.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς εκ νέου σχετικά χθες στο briefing επανέλαβε ότι: “Όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση σταθμίζονται και με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, η οποία δεν θα αργήσει, θα υπάρξει και η απάντησή μας στο θέμα αυτό. Σταθμίζονται όλα τα στοιχεία.”

Πρόσθεσε πάντως στη συνέχεια ότι: “Εαν υπήρχε περίπτωση στελέχους της ΝΔ να έχει καταδικαστεί με ομόφωνη, αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου, δεν θα υπήρχε καν συζήτηση αν θα ήταν μέλος της ΝΔ ή υποψήφιο στις εκλογές”, επιχειρώντας συμψηφισμό με την περίπτωση του Νίκου Παππά και δημιουργώντας ερωτηματικά ως προς το εάν τελικά το κυβερνών κόμμα θα αποπέμψει την κ.Νικολαου απο τα ψηφοδέλτια του η όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική απόφαση για το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη ληφθεί και προφανώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στο Μαξίμου πάντως φαίνεται από τη στάση αυτή της αναμονής να θεωρούν ότι μπορεί η υπόθεση Νικολάου να καλυφθεί από το θόρυβο για την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ειρωνεία δε είναι ότι ο κ.Πολάκης εχει πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για το συγκεκριμενο σκανδαλο.

Από κυβερνητικής πλευράς δε χάνουν άλλωστε ευκαιρία να καταγγείλουν ότι “πολακισμός ίσον συριζαϊσμός”. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε χθες την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με μία μακροσκελέστατη δήλωση, η οποία είχε ως στόχο να υποστηρίξει ότι ο βουλευτής Χανίων, παρόλο που ετέθη εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει επί της ουσίας τον Αλέξη Τσιπρα.

“Μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη, υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα”, σχολίασε μάλιστα ο κ. Οικονόμου, που δεν ήταν ωστόσο εξ ίσου λαλίστατος για την κ. Νικολάου.

Αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να αναφερθεί στον Παύλο Πολάκη κατά την επίσκεψη του στο δήμο Αχαρνών, σχολιάζοντας “όπως στρώνεις, κοιμάσαι”.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πολλοί θεωρούν πάντως ότι η κ.Νικολάου δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφια βουλευτής στις επικείμενες εκλογές, από τη στιγμή που υπάρχει σε βάρος της πόρισμα του ΣΔΟΕ, απορρίπτοντας ως αστείους ισχυρισμούς ότι το Σώμα έχει… διαβρωθεί από το ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί πως με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η κ. Νικολάου θα ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια. Και τότε υπήρχαν σε βάρος της καταγγελίες, όμως πλέον το πόρισμα του ΣΔΟΕ και η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σημαίνει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα