‘Η ΝΔ πουλάει εκδούλευση στη διαπλοκή’, κατήγγειλε ο Τσίπρας

‘Η ΝΔ πουλάει εκδούλευση στη διαπλοκή’, κατήγγειλε ο Τσίπρας
Discussion and vote about TV permits on the plenary of the parliament, in Athens, on Feb. 11, 2016 / , 11 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

"Έχουμε λαϊκή εντολή να πολεμήσουμε τους ολιγάρχες", είπε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει τη χώρα "ευρωπαϊκή Μπανανία". Ζήτησε ο ίδιος ονομαστική ψηφοφορία για τα κανάλια (Vids)

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά και θα το κάνουμε, είτε το θέλετε είτε όχι !» διεμήνυσε στην αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκαθαρίζοντας ότι ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών θα πραγματοποιηθεί παρά τις αντιδράσεις.

«Μετά από 25 χρόνια εκκρεμότητας θα δοθούν επιτέλους άδειες» είπε ο κ. Τσίπρας και αντέκρουσε τον επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι δίνει εσπευσμένα άδειες. «Αν κάποιος μπορεί να μας κατηγορήσει για κάτι είναι επειδή αργήσαμε» παραδέχτηκε και ανέφερε ότι η πρώτη κυβέρνηση του δεν προχώρησε στο διαγωνισμό λόγω της πολύμηνης διαπραγμάτευσης. Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της ότι επιχειρεί να βάζει συνεχώς εμπόδια στο διαγωνισμό. Καταλόγισε, μάλιστα, προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι με την εκλογή του υπονόμευση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ. «Έρχεστε όλοι εσείς που κυβερνήσατε και συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, εσείς που κάνατε πλάτες και προσπαθείτε να τους καλύψετε όλους αυτούς» είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους καταλόγισε ότι προβάλλουν συνεχώς νέα προσχήματα γιατί δεν επιθυμούν να διεξαχθεί διαγωνισμός για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «θεσμική εκτροπή» την άρνηση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΔΣ του ΕΣΡ. «Πουλάτε εκδούλευση στα ιδιοκτήτες. Τους υπόσχεστε ότι θα καταφέρετε να μας εμποδίσετε» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι κάποιοι «παίζουν τα ρέστα τους» για να μη γίνει ο διαγωνισμός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μάλιστα στη ΝΔ ότι αν δεν ζητήσει εκείνη ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο τότε θα ζητήσει ο ίδιος για να καταγραφούν ονομαστικά όσοι στηρίζουν και όσοι αντιπαλεύονται την προσπάθεια για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Απαντώντας μάλιστα στα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι ο διαγωνισμός θέτει την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στις περισσότερες χώρες της ΕΕ (πλην της Ιταλίας με τα φαινόμενα μπερλουσκονισμού) υπάρχει περιορισμένος αριθμός αδειών. «Οι τέσσερις άδειες που προτείνουμε είναι πολλές, δεν είναι λίγες» είπε και παρέπεμψε στη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία που έχουν λιγότερες άδειες, συγκριτικά με τον πληθυσμό τους.  «Θέλετε να είμαστε Ευρώπη στη λιτότητα για τους πολλούς και Μπανανία για τους λίγους» είπε στην αντιπολίτευση και παρέπεμψε στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν που ανέφεραν ότι ο διαγωνισμός για τα κανάλια είναι «εθνικό ζήτημα».

«Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μπει τάξη στην κοινώς διαπιστωμένη ασυδοσία και ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο και ποιοι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των σταθμών» ανέφερε ο κ. Τσ΄πρας και μίλησε για «εστίες ανομίας διαπλεκόμενων ολιγαρχών που πλούτισαν στην πλάτη του ελληνικού λαού». Τόνισε επίσης ότι «όλοι αυτοί που παρασιτούσαν και απομύζησαν την ελληνική κοινωνία έρχονται τώρα να πληρώσουν” και έκανε ονομαστική αναφορά τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος κατέβαλε 3,5 εκ. ευρώ για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε, όμως, και το φαινόμενο της διαπλοκής λέγοντας ότι «η πολιτική εξουσία τρέφει την μιντιακή εξουσία και αυτή με τη σειρά της προσφέρει απλόχερη υποστήριξη στην πολιτική εξουσία για να αναπαράγεται το ίδιο σαθρό πολιτικό σύστημα». «Μέσα Ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες με μοναδικό στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένες κυβερνήσεις και κόμματα» είπε και έκανε λόγο για κυριολεκτικά χρεοκοπημένα κόμματα παραπέμποντας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα