Η ΝΔ σφυροκοπά την κυβέρνηση για οικονομία- μεταναστευτικό

Η ΝΔ σφυροκοπά την κυβέρνηση για οικονομία- μεταναστευτικό
Ορκωμοσία, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος, του εκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.Στιγμιότυπα πρίν από την έναρξη της τελετής , Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ανταγωνισμός με τους ΑΝΕΛ που διεκδικούν το ρόλο του “δεξιού εγγυητή” και χαμηλοί τόνοι από τους κεντρώους γαλάζιους, ενώ το χορό των δηλώσεων για μετανάστευση- καταλήψεις σέρνει η σκληρή δεξιά πτέρυγα

Το σφυροκόπημα της κυβέρνησης με έμφαση πλέον όχι τόσο στην οικονομία, όσο στο μεταναστευτικό, συνεχίζει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Συγγρού ανταγωνίζεται ως προς τα θέματα της μετανάστευσης και των καταλήψεων άλλωστε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ως κυβερνητικός εταίρος διεκδικεί στα μάτια των δεξιών και πιο συντηρητικών ψηφοφόρων το ρόλο του “εγγυητή” ο οποίος θα διασφαλίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα εκτροχιαστεί προς τα αριστερά.

Για αυτό, αλλά και καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να απολαμβάνει ευρείας στήριξης όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, η ατζέντα της σαμαρικής ηγεσίας στρέφεται και πάλι στα δεξιά.

Ο Αντώνης Σαμαράς προέβη χθες σε νέα δήλωση ζητώντας αυτή τη φορά να παρέμβει με εντολή του πρωθυπουργού η αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη και κάνοντας λόγο για κυριαρχία της ανομίας.

Νωρίτερα ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη δημοσιοποίηση της των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, για το πρώτο δίμηνο του 2015 κατήγγειλε ότι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης εμφάνισαν πρωτογενή ελλείμματα (188 εκ ευρώ, για πρώτη φορά μετά απο τρία χρόνια, όπως σημείωναν γαλάζιες πηγές) και ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 232 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του τομέα της υγείας (δηλαδή ότι έχει γίνει στάση πληρωμών από τα νοσοκομεία στους προμηθευτές).

Η συζήτηση όμως εστίασε στη συνέχεια στη δημόσια ασφάλεια, με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ Κώστα Καραγκούνη να σχολιάζει τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί προσφύγων που λιάζονται στις πλατείες, καταγγέλλοντας ότι “άνοιξαν τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά μας μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω τουριστικής περιόδου”. Αναφέρθηκε δε και στο νόμο για τις φυλακές -τον οποίο χαρακτήρισε “νόμο για την απελευθέρωση τρομοκρατών κατά παραγγελία των κουκουλοφόρων”- για να συνδέσει τα δύο θέματα και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση εγκατέστησε την ανομία και την ανασφάλεια παντού.

Το χορό των δηλώσεων για μεταναστευτικό έσυρε η σκληρή δεξιά (και σαμαρική) πτέρυγα, ενώ οι κεντρώοι της Ν.Δ τηρούν σαφώς πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα.

O Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε μέσω twitter “τους δημάρχους του Σύριζα, να ακούσουν την έκκληση της υπουργού τους και να πάρουν τους λαθρομετανάστες στους δήμους τους”, ενώ ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε: “Οποίος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να τον στηρίξει έμπρακτα να πάρει και έναν λαθρομετανάστη σπίτι του. Ψήφος ΣΥΡΙΖΑ μπόνους λαθρομετανάστης.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα