Η νεολαία του Παλιού ΠΑΣΟΚ πήρε έδρα και μιλά στο NEWS 247

Η νεολαία του Παλιού ΠΑΣΟΚ πήρε έδρα και μιλά στο NEWS 247

"Με 4 ημέρες οργάνωσης, πήραμε ΕΔΡΑ σε σχολή του ΑΠΘ. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει του χρόνου πανελλαδικά". Ναι, δεν είναι "τρολιά". Η νεολαία του Παλιού ΠΑΣΟΚ, πήρε έδρα στις φοιτητικές εκλογές. Τι λένε στο NEWS 247

Η Νεολαία του Παλιού ΠΑΣΟΚ ήθελε να προκαλέσει “ΧΑ.Ο.Σ.” και έκανε την αρχή.

Οι Χαρούμενοι Ορθόδοξοι Σοσιαλιστές, οι νεολαίοι δηλαδή της ομάδας Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο, βγήκαν και αυτοί από τα χαοτικά “νερά” του ελληνικού διαδικτύου, κατέβηκαν στις φοιτητικές εκλογές, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, και κατάφεραν να πάρουν μία έδρα.

Μάλιστα, όλη η οργάνωση, κινητοποίηση, κάθοδος και εκλογή, έγιναν σε τέσσερις μόλις ημέρες, κάτι που αναδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η εν λόγω σελίδα στο Facebook, αλλά και τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο των social media και στη χώρα μας.

Να διευκρινιστεί πως η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές έγινε με αυτοοργανωμένες ομάδες που αποδέχονται τη σοσιαλιστική πλατφόρμα που θέτει το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, και χαίρουν της στήριξης του. Οι αρχές της πλατφόρμας συνοπτικά: “Αναγνωρίζουμε στον Ανδρέα Παπανδρέου , το όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη, παπανδρεϊκή ανθρωπιά, κοινωνική ισότητα, έμφυλη ισότητα, δημόσια υγεία και παιδεία”.

Το NEWS 247 μίλησε με τους ανθρώπους του Παλιού ΠΑΣΟΚ και μας είπαν κάποια πράγματα με αποκλειστική τους δήλωση, για την επιτυχημένη τους πρεμιέρα και σε εκλογικό επίπεδο.  Η αυτοοργάνωση, η ταχύτητα, η κριτική “ματιά” και το χιούμορ, ήταν και πάλι τα “κλειδιά” της επιτυχίας τους.

“Μέσα σε μόλις 4 ημέρες, σύντροφοι από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ οργανώθηκαν και αποδεχόμενοι τη βασική Παλαιοπασοκική μας Ιδεολογική Πλατφόρμα (αναγνωρίζουμε στον Ανδρέα Παπανδρέου το όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη, παπανδρεϊκή ανθρωπιά, κοινωνική ισότητα, έμφυλη ισότητα, δημόσια υγεία και παιδεία), κατάφεραν να κερδίσουν έδρα στις φοιτητικές εκλογές”, μας λένε.

“Το γεγονός αυτό αποτελεί δίχως αμφιβολία μία ιστορική στιγμή στην ιστορία του εν Ελλάδι φοιτητικού Κινήματος, μιας και του χρόνου είναι δεδομένο ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα ξεφυτρώσουν σαν μανιτάρια σε σχολές ολόκληρης της χώρας”, προσθέτουν.

Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός τσουνάμι DIY φοιτητικών παρατάξεων

Στη συνέχεια αναδεικνύουν τον στόχο και τον λόγο της όλης δράσης που δεν είναι άλλος από την γενικότερη αφύπνιση της “απολιτίκ νεολαίας”, έξω όμως από το “πτωχευμένο σύστημα των κατευθυνόμενων κομματικών φοιτητικών παρατάξεων που θρέφουν εδώ και δεκαετίες τη Δικτατορία της Ηλιθιότητας”.

“Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός τσουνάμι DIY φοιτητικών παρατάξεων, το οποίο αφενός θα αφυπνίσει κομμάτι της απολιτίκ νεολαίας μας, διδάσκοντας ότι “η συμμετοχή στα κοινά σε ξεχωρίζει από τους ηλίθιους” και αφετέρου θα αντιταχθεί στο πτωχευμένο σύστημα των κατευθυνόμενων κομματικών φοιτητικών παρατάξεων που θρέφουν εδώ και δεκαετίες τη Δικτατορία της Ηλιθιότητας στην ελληνική κοινωνία. ΗΡΘΑΜΕ!”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως σε συνέντευξη τους στο NEWS 24/7, τα παιδιά της ομάδας ανέφεραν τον περασμένο Δεκέμβριο, σχετικά με ενδεχόμενο καθόδου σε εκλογική διαδικασία.

Με τον Σημίτη θα συμμαχήσετε αν κατεβείτε στις εκλογές;”, ρωτούσαμε τότε, για να λάβουμε την εξής απάντηση:

“Ο Κώστας είναι ένας τραγικός ήρωας. Μια λούπα της ύβρεως του Ικάρου. Με τον Κώστα είχαμε το Σοσιαλιστικό Ελληνικό θαύμα, το Σοσιαλιστικό Super Nova που νέκρωσε το αστέρι μας, τον Πράσινο Ήλιο. Με τον Κώστα έγιναν όλα τα μεγάλα έργα (όχι μόνο μακέτο). Με τον Κώστα φάγαμε πολλά λεφτά και ζήσαμε τη φαντασίωση. Με τον Κώστα γύρισε ο τροχός… Αν ο Ανδρέας ήταν η αρχαία Αθήνα, ο Κώστας ήταν η αρχαία Ρώμη. Ο Σημίτης – Νέρων που έκαψε τη Ψωροκώσταινα – Ρώμη. Ο Κώστας καλά θα κάνει να απομακρυνθεί μερικά έτη φωτός από το Κίνημα”.

Όλα αυτά βέβαια είχαν ειπωθεί πριν την τηλεοπτική επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη που τάραξε τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, έστω και για λίγες ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα