Η πρόταση για Ράμμο Πρόεδρο Δημοκρατίας ενόχλησε το Μαξίμου
Διαβάζεται σε 3'Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι δεν είναι “κανονικό” να προτείνεται για Πρόεδρος Δημοκρατίας και να αποδέχεται δια της σιωπής του την πρόταση αυτή ο επικεφαλής μίας ανεξάρτητης ελεγκτικής αρχής
- 05 Δεκεμβρίου 2024 14:38
Τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την πρόταση του προέδρου της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Χρήστος Ράμμος, δεν έκρυψε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
“Η πρόταση από μόνη της δε λέει κάτι. Δεν ευθύνεται το προτεινόμενο πρόσωπο για μία πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι δε λες πολύ κανονικό για επικεφαλής μίας ανεξάρτητης ελεγκτικής αρχής, όπως ο κ. Ράμμος έστω και δια σιωπής που είναι έμμεση αποδοχή, να προτείνεται για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα”, υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε:
“Είναι άλλη η δουλειά που πρέπει να κάνει ο κ.Ράμμος από το να είναι πρόταση, επιλογή, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος. Ο επικεφαλής ελεγκτικής αρχής, με ό,τι έρευνα και να διεξάγει, δεν είναι κανονικό για θεσμούς να είναι πρόταση ενός κόμματος”.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, που έχει συνδεθεί με την έρευνα για τις υποκλοπές, «έπεσε στο τραπέζι» για πρώτη φορά από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Μαργαρίτη σε τηλεοπτικές του δηλώσεις. Στην συνέχεια τέθηκε επίσημα με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. Ενώ το ερώτημα πλέον είναι εάν θα μπορούσε να αποτελεί μία πρόταση που θα υποστήριζαν από κοινού όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου.
Σημειωτέον ότι ο κ.Ράμμος δεν «πολιτογραφείται» στον χώρο της αριστεράς. Αντιθέτως, όπως έχει δηλωθεί δημοσίως, ανήκει μάλλον στον λεγόμενο «συντηρητικό χώρο».
Πάντως το ΠΑΣΟΚ είχε μαζέψει τις δηλώσεις του κ. Μαργαρίτη περί υποψηφιότητας Ράμμου. Όπως αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη «το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί θεσμικά και με σοβαρότητα στον κατάλληλο χρόνο».
Τονίζουν μάλιστα πως «οι δημόσιες αναφορές σε ονοματολογία αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι δεν ενισχύουν το κύρος του θεσμού ούτε και τα πρόσωπα». Η στάση αυτή αποτελεί απάντηση τόσο στον Θ.Μαργαρίτη όσο και σε έναν βαθμό στην πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς.
Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς νωρίτερα σήμερα σχετικά (ΣΚΑΪ) δήλωσε: «Τον κ. Ράμμο τον εκτιμώ ιδιαιτέρως για τη στάση του σε μια νοσηρή υπόθεση παρακρατικού περιεχομένου. Ήταν ένας άνθρωπος που άντεξε, αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για να βγει η αλήθεια στο προσκήνιο. Και βέβαια τον τιμώ απεριόριστα. Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα σε αυτό το θέμα.
Τιμώ και την κυρία Σακελλαροπούλου. Όλα πρέπει να γίνονται στον καιρό τους. Δεν είναι η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πεδίο για μικροκομματικά παιχνίδια ή για εσωκομματικές διευθετήσεις. Παγίως ή συνήθως η επιλογή γίνεται για ένα πρόσωπο που αφορά τον απέναντι χώρο από την κυβέρνηση».