Η πρόταση του ΚΚΕ για το προσφυγικό

Η πρόταση του ΚΚΕ για το προσφυγικό
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΚΚΕ.(Eurokinissi-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κα Βασιλική Θάνου για τα επείγοντα ζητήματα που προκύπτουν από την προσέλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Όπως ανακοινώνεται από τον Περισσό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων, με απευθείας πτήσεις τσάρτερ και με πλοία, που με ευθύνη της ΕΕ, θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους.

Στο debate άλλωστε, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους. Ζήτησε η Κομισιόν η ίδια να διευκολύνει την καταγραφή και την μεταφορά τους με πτήσεις τσάρτερ ή και με πλοία αν χρειαστεί.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, επισήμανε ότι η χώρα θεωρείται πύλη εισόδου στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές επεμβάσεις, η φτώχεια και όλα αυτά που συνδέονται με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης πρέπει να αρχίσουν να λύνονται από τώρα.

Επισήμανε ότι η πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων ζήτησε την ένταξη προσφύγων με ένα “κομμάτι ψωμί” στην παραγωγή των γερμανικών μονοπωλίων και “η Μέρκελ κατάργησε αλά καρτ το Δουβλίνο ΙΙ και άνοιξε τα σύνορα για να δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι για τους Γερμανούς βιομηχάνους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα