Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για τα exit polls: Ασφαλής αυτοδυναμία

Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για τα exit polls: Ασφαλής αυτοδυναμία
, 21 2023. ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Στελέχη της ΝΔ εστίαζαν στο γεγονός ότι φαίνεται να προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς να σχολιάζουν ακόμη τη διαφαινόμενη είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή

Στην εξασφάλιση ασφαλούς αυτοδυναμίας, ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα τελικά θα μπουν στη Βουλή, εστιάζουν από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τα exit polls.

Aναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη”, ήταν το πρώτο σχόλιο στελεχών της ΝΔ.

“Οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών αλλά ημέρες δουλειάς. Δεν υπάρχει ούτε πίστωση χρόνου, ούτε μέρες για χάσιμο”, προσέθεταν τα ίδια στελέχη.

Από την Πειραιώς δεν σχολιάζουν επί του παρόντος τη διαφαινόμενη είσοδο των ακροδεξιών Σπαρτιατών στη Βουλή, η οποία όμως προβληματίζει, ειδικά εφόσον μπουν και ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Νίκη. Και αυτό καθώς η ΝΔ θα έχει μία ακραία δεξιά αντιπολίτευση απέναντι της.

Σημειωτέον δε ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι εάν μπει στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα κάνει αντιπολίτευση κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα. Ορισμένοι όμως φοβούνται ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα επιτίθεται και στην κυβέρνηση και δη όχι εξ αριστερών, προκειμένου να κρατήσει τις δυνάμεις της κατά την επόμενη τετραετία.

Το βασικό όμως που κρατάνε στη ΝΔ είναι πως φαίνεται ότι θα πάρει περισσότερες από 160 έδρες, και με οκτακομματική Βουλή. Σημειωτέον ότι ακόμη και στο σενάριο της εννιακομματικής Βουλής, η ΝΔ φτάνει τις 158 έδρες, όσες είχε πάρει και το 2019.

Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται αύριο το απόγευμα να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποια θα ορκιστεί την Τρίτη, με την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός, την Πέμπτη και Παρασκευή θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί και το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα