Η Βούλτεψη στέλνει τους Έλληνες για διακοπές στο χωριό

Διαβάζεται σε 3'
Σοφία Βούλτεψη
Σοφία Βούλτεψη INTIME

Η Σοφία Βούλτεψη “νευρίασε” με την ακρίβεια στη Γερμανία και πρότεινε ταξίδια στην “ενδοχώρα” και όχι στα νησιά.

Την ώρα που η ακρίβεια χτυπά κόκκινο, 1 στους 2 Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές λόγω των υψηλών τιμών και όροι όπως το “staycation” μπαίνουν στο λεξιλόγιο ολοένα και περισσότερων πολιτών, η Σοφία Βούλτεψη έδωσε τη…. λύση για την ακρίβεια και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Η υφυπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου, ο Πάνος Ρήγας μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Παραστατίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν το πρωί της Τετάρτης (07/08) τα ξίφη τους μιλώντας για την ακρίβεια και τη λειψυδρία των νησιών στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που για ακόμη μια χρονιά βρίσκονται σε πολύ υψηλές τιμές.

“Σίγουρα υπάρχουν και υπήρχαν δυσκολίες, κατά διαστήματα δημιουργούνταν τέτοιες κρίσεις, ειδικά όταν υπάρχει κρίση ενέργειας. Γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες. Σίγουρα η Ελλάδα είναι σύνθετο πρόβλημα, γιατί έχει πολύ μεγάλα και μικρά νησιά, η νησιωτικότητα αυτή αναγνωρίζεται στην ΕΕ αλλά στο τέλος της ημέρας είναι πρόβλημα… Όλα τα προβλήματα είναι σύνθετα”, ανέφερε αρχικά η κα Βούλτεψη φέρνοντας ένα παράδειγμα ακρίβειας από τη Γερμανία, όπου βρέθηκε πρόσφατα.

“Θα δείτε ότι πολλά προϊόντα στο εξωτερικό είναι πιο ακριβά από την Ελλάδα και το αντίστροφο […] Η οικονομία δεν είναι απλό πράγμα. Να σας πω ότι ήμουν στο Βερολίνο ένα σνίτσελ έκανε 32 ευρώ σε ένα όχι ακριβό εστιατόριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως έχει υπολογιστεί ότι μία 4μελής οικογένεια σε μία τέτοια χώρα χρειάζεται μηνιαίως 3.500 ευρώ.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας πως οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ασχέτως αν πια έχει γίνει πολυτέλεια για πολλούς, η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε πως “οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει λύση, μπορούν να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα, σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα στα νησιά, δεν υπάρχει αμφιβολία”.

 

 

Οι προκλητικές δηλώσεις της υφυπουργού, προκάλεσαν την άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έθεσε μία σειρά από ρητορικά ερωτήματα τονίζοντας πως “μετά τα ‘παπαγαλάκια’ της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε ‘απαγορευμένη ζώνη’ γι’ αυτούς”.

“Έχουν ξεπεράσει τα όρια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να κάνουν διακοπές σε νησί ή να φτάνουν στα όριά τους για να τα καταφέρουν;

Χειροτερεύει διαρκώς η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο παραθερισμός γενικά να μετατρέπεται σε όνειρο, τουλάχιστον για τον έναν στους δύο;

Έρχονται από τον Σεπτέμβριο τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα «σαρώσουν» την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα;

Καλπάζει η ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα οδηγώντας, μεταξύ άλλων δεινών, σε διακοπές τριών και τεσσάρων ημερών;

Ας μην ανησυχεί άλλο πια ο ελληνικός λαός. Τη λύση την έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας ότι ο κόσμος μπορεί να πάει στα χωριά του και γενικώς στην «ενδοχώρα». 

Μετά τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε «απαγορευμένη ζώνη» γι’ αυτούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα