Ηλιόπουλος: Δεν μπορείτε να ζητάτε απαλλαγή λόγω ανοησίας
Διαβάζεται σε 4'
Ο Νάσος Ηλιόπουλος ξιφούλκησε εναντίον του Γιώργου Φλωρίδη και του Χρήστου Τριαντόπουλου στη Βουλή την Τρίτη.
- 04 Μαρτίου 2025 20:23
«H ομιλία του κυρίου Φλωρίδη αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας», σημείωσε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών. Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε: «Είπατε τα πάντα, ένα πράγμα δεν είπατε. Ήσασταν από τα κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης που αμφισβητήσατε ότι έγινε παρέμβαση στο χώρο που οδήγησε στην καταστροφή στοιχείων. Αν είχατε τσίπα πάνω σας, θα λέγατε σήμερα ότι συνεχίζετε να πιστεύετε το ίδιο, γιατί είναι φανερό ότι συνεχίστε να πιστεύετε το ίδιο: ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση στο χώρο».
Αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με την παρέμβαση στον χώρο του δυστυχήματος και ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος έδωσε τα 650000 ευρώ γι’ αυτή την παρέμβαση, σημείωσε: «έρχεστε εδώ και ζητάτε απαλλαγή λόγω βλακείας». Και συνέχισε: «Λέτε: “ήμασταν στο πεδίο και μπροστά μας βλέπαμε ότι γίνεται καταστροφή στοιχείων, αλλά δεν είχαμε δώσει εντολή. Δεν έχουμε δόλο”».
Ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως όταν έχουν καταστραφεί στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τον θάνατο 57 ανθρώπων, «δεν μπορείτε να ζητάτε απαλλαγή λόγω ανοησίας» σημειώνοντας, απευθυνόμενος ξανά στον κ. Φλωρίδη: «Δεν γίνεται, σκεφτείτε μία καλύτερη γραμμή. Έλεος! Δεν γίνεται να λέτε δεν υπήρχε εντολή».
Αναφερόμενος στον παρετηθέντα υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι ήταν στο πρώτο κυβερνητικό δελτίο Τύπου που έγινε γνωστό ότι βρισκόταν στο σημείο του δυστυχήματος «για τον συντονισμό και την παρακολούθηση των ενεργειών» και για την αποκατάσταση του χώρου, όπως αναφερόταν σχετικά.
«Αυτή η αποκατάσταση κατέστρεψε η δεν κατέστρεψε στοιχεία κύριε Φλωρίδη;», αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας: «Θα έχετε το πολιτικό θάρρος να πείτε ότι “ναι, αυτή η αποκατάσταση κατέστρεψε στοιχεία”; Και μετά συνεχίστε την αστεία γραμμή ότι το κάνατε χωρίς εντολή».
Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ότι η σύγκρουση των τρένων οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: «έρχεστε 2 χρόνια μετά να μας πείτε ότι η ασφάλεια στα τρένα θα υπάρχει το 27, άρα λέγατε ψέματα από την πρώτη μέρα στα πάντα.»
Σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση Τριαντόπουλου από το βήμα της Βουλής, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε πως «αν είχε μιλήσει ο κύριος Τριαντόπουλος 2 μέρες πριν τα συλλαλητήρια, ακόμα απέξω κόσμο θα ‘χε. Ακόμα ένα εκατομμύριο εδώ θα ήταν αν τα είχατε πει αυτά 2 μέρες πριν τα συλλαλητήρια»
Μιλώντας για το μήνυμα των συλλαλητηρίων τόνισε ότι «το μήνυμα είναι η συγκάλυψη». «Και η συγκάλυψη υπάρχει για όλα αυτά τα οποία κάνετε στην εξεταστική, για όλα αυτά τα οποία κάνατε με πράξη και παραλείψεις που οδήγησαν στο να καταστραφούν στοιχεία, για όλα τα γεγονότα τα οποία 2 χρόνια μετά ο κρατικός ΟΣΕ δεν έχει καν τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Όσα ψέματα και να πείτε η λάσπη που πετάτε προς την αντιπολίτευση και προς την κοινωνία – και εσείς πετάξατε λάσπη προς την κοινωνία – δεν πιάνει, γιατί είστε κατηγορούμενοι».
Τέλος, υπογράμμισε ότι την κυβέρνηση την τρομάζει μια φράση: «Ο Μητσοτάκης στη Δικαιοσύνη». Τόνισε, ότι την υπόθεση των υποκλοπών ο κ. Μητσοτάκης την προσπέρασε μετατρέποντας σε «αυτοφωράκια» τον κ. Δημητριάδη και τώρα αντίστοιχα προσπαθεί να μετατρέψει σε «αυτοφωράκια» τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Τριαντόπουλο. Όμως, πρόσθεσε πως «όταν σε ένα μαγαζί κάθε δύο χρόνια σπρώχνουμε “αυτοφωράκηδες”, έχεις πρόβλημα με τη διεύθυνση του μαγαζιού».
Ολοκληρώνοντας ο Νάσος Ηλιόπουλος την παρέμβασή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα απονεμηθεί. «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη. Αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει, και ο λαός με τον αγώνα του έχει κερδίσει ότι σε αυτή την υπόθεση η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει. Και όλοι οι εμπλεκόμενοι, όλοι οι οποίοι πρέπει να απαντήσουν θα λογοδοτήσουν και πολιτικά εδώ μέσα, αλλά θα λογοδοτήσουν και στη Δικαιοσύνη. Κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».