Ηλιόπουλος: “Η κυβερνητική πολιτική στηρίζει τα κέρδη των λίγων και έχει εκτινάξει την ακρίβεια”

Διαβάζεται σε 1'
Ο Νάσος Ηλιόπουλος
Ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για την εκτίναξη της ακρίβειας επέρριψε με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ χαρακτήρισε “υποκριτική” την κίνηση του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στην Κομισιόν για το εν λόγω ζήτημα.

“Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις χειρότερες θέσεις σε σχέση με τον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη”, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

“Συγκεκριμένα είμαστε ξανά στην 2η χειρότερη θέση και ο κ. Μητσοτάκης τι μας είπε σήμερα ότι θα κάνει γι’ αυτό; Θα στείλει… από Δευτέρα επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ για να μαλώσει τις πολυεθνικές”, σχολιάζει, τονίζοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι άμοιρος ευθυνών για την ακρίβεια και αντιδρά με υποκριτικές επιστολές. Χρειάζονται άμεσα κυβερνητικές παρεμβάσεις εδώ και τώρα στην αγορά, κάτι που δογματικά η κυβέρνηση απορρίπτει”.

“Ως Νέα Αριστερά ζητάμε: την έκτακτη φορολογία των υπερκερδών των supermarkets, τον μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, ελέγχους στην κερδοσκοπία, τις τιμές εισόδου και τις τιμές στο ράφι και μέτρα στήριξη και μείωσης του κόστους των παραγωγών“, σημειώνει και καταλήγει:

“Η κυβερνητική πολιτική στηρίζει τα κέρδη των λίγων και έχει εκτινάξει την ακρίβεια. Οι προεκλογικές επιστολές για τα μάτια του κόσμου, δεν είναι λύση αλλά κοροϊδία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα