Ηλιόπουλος: Θέλω μία Αριστερά που θα μπαίνει στη μάχη

Διαβάζεται σε 2'
Ηλιόπουλος: Θέλω μία Αριστερά που θα μπαίνει στη μάχη
INTIME

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έθεσε τις δικές του προτεραιότητες για το άμεσο μέλλον της Νέας Αριστεράς.

Aυτό που πετύχαμε στο τριήμερο είναι ένα μικρός άθλος», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς την Κυριακή.

«Βρισκόμαστε σε κρίση, το τριήμερο είναι ένα κάλεσμα και μία επισήμανση ότι στον κόσμο της Αριστεράς δεν αξίζει η απαξίωση που ζει το τελευταίο διάστημα. Να προχωρήσουμε σε μία διαδικασία που θα βγούμε με το κεφάλι ψηλά από τις ευρωεκλογές. Να δείξουμε ότι η Νέα Αριστερά δεν είναι μία εφήμερη κίνηση, αλλά μία δύναμη που ήλθε για να ριζώσει, ώστε να έχουμε τον χρόνο να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Σημείωσε ακόμη ότι «σήμερα δεν υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία. Να ξέρουμε ότι στην πολιτική, το ένα είναι να εκφράζεις και το άλλο είναι να συγκροτείς. Δουλειά μας είναι να ξανασυγκροτήσουμε τον λαό της Αριστεράς. Δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι μπορεί να είναι μαχητική μειοψηφία. Βρισκόμαστε σε περίοδο ήττας. Προφανώς υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, αλλά ίσως χρειαστεί να περάσουμε μία έρημο. Στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν Νέοι Εργατικοί – όπως στην Αγγλία της Θάτσερ – στην Ελλάδα θα υπάρξει αριστερά. Μιλάμε για την επανασύσταση της Αριστεράς.

Χρειαζόμαστε ρήξη με την πολιτική της εκφώνησης. Πολιτική δεν κρίνεται από το να τα λες καλά, η πολιτική είναι η διαμόρφωση των συσχετισμών δύναμης. Αν δεν συγκροτήσουμε μπλοκ και συσχετισμούς δύναμης, δεν υπηρετούμε τη πολιτική. Οι οργανώσεις δεν είναι φόρουμ τηλεοπτικού σχολιασμού, πρέπει να είναι μάχιμες μονάδες. Τέλος να βρεθεί ο κόσμος της εργασίας στο προσκήνιο.

Το να είσαι συνδικαλιστής δεν είναι εύκολο, στο προηγούμενο διάστημα ήταν τιμωρία. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που δίνουν μάχες. Η πολιτική μας δεν μπορεί να χωρά την αυτοδικαίωση. Η αυτοκριτική μας πρέπει να φανεί στη πράξη. Αν κρατάω ένα στοιχείο από το παρελθόν, είναι ότι όταν παίχτηκαν μεγάλα στοιχήματα, δεν κρυφτήκαμε, μπήκαμε στη μάχη. Θέλω μία αριστερά που θα μπαίνει στη μάχη και θα υπηρετεί τον κόσμο, γιατί αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα