Ίμια: Νέα Τουρκική πρόκληση με προπαγανδιστικό βίντεο

Ίμια: Νέα Τουρκική πρόκληση με προπαγανδιστικό βίντεο

Με ένα νέο βίντεο συνεχίστηκε η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή των Ιμίων. Μετέδωσαν ότι τουρκικό σκάφος “έδεσε” ανάμεσα στις δυο βραχονησίδες, κάτι το οποίο διέψευσε η Ελλάδα (Vid)

Με ένα νέο, ωστόσο, ανύπαρκτο βίντεο προκαλούν αυτή τη φορά οι Τούρκοι. Ειδικότερα στην ηλεκτρονική σελίδα της  Hurriyet, φαίνεται ένα τουρκικό πλοιάριο το οποίο – κατά τους Τούρκους- όχι μόνο πλησίασε τα Ίμια, αλλά “έδεσε” στην περιοχή ώστε να την ελέγξει.

Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδει η ελληνική πλευρά, καθώς τόσο πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, όσο και με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος το υποτιθέμενο περιστατικό δεν σημειώθηκε ποτέ. “Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ” ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα δίνοντας τέλος και στην σημερινή προκλητικότητα των Τούρκων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα