Ηπιότερη ύφεση για το 2015 θα προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός

Ηπιότερη ύφεση για το 2015 θα προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός
Συνεδριάση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015// O Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης επικαλείται βελτίωση των οικονομικών δεδομένων

Ηπιότερη ύφεση για το 2015 σε σχέση με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις θα προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης,στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής παραπέμποντας σε επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία.

«Πληθώρα νέων δεδομένων δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία θα γνωρίσει ηπιότερη ύφεση για το 2015 από ό,τι προβλεπόταν και αυτό θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης κλείνοντας την πρώτη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε, μάλιστα, ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι περιλαμβάνει πολύ ηπιότερα στοιχεία σε σύγκριση με το προηγούμενο και σημείωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα ενέχει στοιχεία αναδιανομής. «Κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος» διαβεβαίωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε, εν τω μεταξύ, και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η περίοδος της διαπραγμάτευσης αύξησε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας από 25 δις σε 86 δις ευρώ. «Ας τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι» είπε και σημείωσε ότι ο ισχυρισμός της προηγούμενης κυβέρνησης περί χρηματοδοτικών αναγκών μόνο 25 δις βασιζόταν στην υπόθεση  παραγωγής πλεονασμάτων της τάξης του 3% το 2015 και 4,5% το 2016 καθώς και στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης μεγάλου μέρους του δημόσιου πλούτου. «Σήμερα τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει» υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα