Υποκλοπές: Πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν στη Βουλή την Αδειλίνη

Διαβάζεται σε 2'
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης καταθέτουν αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις και την κλήση των εισαγγελέων που διενήργησαν την έρευνα για τις υποκλοπές.

Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καταθέτουν πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ζητηθεί η διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταθέσει το σχετικό αίτημα, ενώ νωρίτερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι στην πρόταση αυτή συμφώνησαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Αλέξη Χαρίτση οι οποίοι εξέφρασαν την ομόθυμη υποστήριξη τους στην πρότασή της.

Όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου” είπε και ενημέρωσε ότι μέχρι να τελειώσει η σημερινή ημέρα, θα κατατεθούν τα αιτήματα και από τις πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. “Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά λειτούργησαν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της συγκάλυψης” ανέφερε.

Κατέληξε ότι θα ζητηθεί η άμεση σύγκληση της Επιτροπής μέχρι την Παρασκευή, οπότε η Βουλή παραμένει ανοιχτή.

 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσε, νωρίτερα, το αίτημα για τη σύγκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, ζητά να κληθούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, καθώς και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέας Ζήσης προκειμένου να ενημερώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών, για το οποίο εκδόθηκε η σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης των υποκλοπών» και οπωσδήποτε μεταξύ των εγγράφων αυτής:

  1. Το πολυσέλιδο (300 σελίδων) πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρτική εξέταση.
  2. Τη σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί «αρχειοθέτησης της υπόθεσης».
  3. Τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και των άλλων φορέων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλίνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα