Υποκλοπές: Συνεδριάζει η ΑΔΑΕ και καλεί Δεμίρη για εξηγήσεις

Υποκλοπές: Συνεδριάζει η ΑΔΑΕ και καλεί Δεμίρη για εξηγήσεις
Χρήστος Ράμμος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Σήμερα, Τετάρτη η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ για την έγκριση της έκθεσης μετά από έλεγχο στην ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Νέες εξελίξεις αναμένονται στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών με τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ υπό τον Χρήστο Ράμμο.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών θα συνεδριάσει με στόχο την έγκριση της έκθεσης που συνέταξε η ομάδα που διεξήγαγε τον έλεγχο στην ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Μάλιστα, με την έγκριση της έκθεσης, που θεωρείται τυπική διαδικασία, η Ολομέλεια αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς και από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό Predator

Σχετικά με την κλήση του κ. Δεμίρη, αυτή αφορά την μη αποστολή στοιχείων που του έχουν ζητηθεί και αφορούν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Η έκθεση ελέγχου βασίζεται στα πρακτικά που τήρησε η ομάδα ελέγχου της ΑΔΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ κατά τους τέσσερις επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα