Υπόθεση Ασημακοπούλου: Έρχονται αγωγές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών της

Διαβάζεται σε 2'
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Έρχονται αγωγές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών της
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας INTIME

Νέες νομικές διαστάσεις δίνει στην υπόθεση Ασημακοπούλου η σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση της διαρροής των e-mail των αποδήμων από το γραφείο της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές νομικές αντιδράσεις.

Είναι γνωστό ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης δεν ήταν λίγα τα φυσικά πρόσωπα (οι θιγόμενοι επί της ουσίας της υπόθεσης) που κινήθηκαν νομικά, κυρίως κατά της κας Ασημακοπούλου διεκδικώντας και τις σχετικές αποζημιώσεις.

Η απόφαση της Αρχής, που ανοίγει τη “βεντάλια” των ευθυνών σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Μένιος Κορομηλάς, Νίκος Θεοδωρόπουλος) αλλά και στο ίδιο το κυβερνών κόμμα, διαφοροποιεί τα δεδομένα.

Πλέον, οι θιγόμενοι έχουν το νομικό έρεισμα να προσφύγουν τόσο κατά των στελεχών του κόμματος όσο και προς την ίδια τη Νέα Δημοκρατία στην οποία επιβλήθηκε και το μεγαλύτερο, αναλογικά, πρόστιμο (συνολικά 40.000 ευρώ). Ανοίγει δηλαδή, εφόσον το θελήσουν τα φυσικά πρόσωπα που θίχθηκαν, ένας μεγάλος νομικός κύκλος.

Η Νέα Δημοκρατία, εν τω μεταξύ, έχει ήδη ανακοινώσει ότι για το πρόστιμο που της επέβαλλε η Αρχή θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με το συμπέρασμα της Αρχής θεωρώντας ότι αυτά που προτείνονται ως βελτιώσεις, είναι είτε πράγματα που η ΝΔ ήδη αποδεικνύει ότι τηρεί επιμελώς είτε προδήλως ανεφάρμοστα, ακόμη και παράνομα, όπως για παράδειγμα η άποψη της Αρχής ότι η ΝΔ θα όφειλε να ελέγξει τις προσωπικές συσκευές των στελεχών της. Για τους λόγους αυτούς προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης” τόνιζαν, μεταξύ άλλων, από την Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του προστίμου στο κυβερνών κόμμα, άνθρωποι με γνώση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων έλεγαν στο NEWS 24/7 ότι το πρόστιμο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μιλάμε για ευαίσθητα δεδομένα και ότι το πλήθος των θιγόμενων είναι μεγάλο (περίπου 26.000), είναι “πολύ μικρό”.

Εντύπωση, τέλος, προκάλεσε ότι στην απόφαση μειοψήφισαν δύο μέλη της Αρχής τα οποία πρότειναν πλήρη απαλλαγή για όλους τους εμπλεκόμενους.

Την απόφαση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα