Iskra: Όχι στη συμφωνία. Ολοταχώς για εθνικό νόμισμα

Iskra: Όχι στη συμφωνία. Ολοταχώς για εθνικό νόμισμα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον επικεφαλής τη Gazprom Αλεξέι Μίλλερ στην συναντηση τους την Τρίτη 21 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

"Μια "προκρούστεια" συμφωνία που θα εξουθενώνει το λαό και την οικονομία, θα είναι ό,τι το χειρότερο για το ελληνικό μέλλον. Θα είναι κυριολεκτικά καταστροφή!", αναφέρεται σε κείμενο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο Iskra.gr

Τον δρόμο της δραχμής με άρνηση υπογραφής συμφωνίας με τους πιστωτές «δείχνει» η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Iskra αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, στην οποία συζητήθηκε το μέλλον της Ελλάδας με την παραμονή της ή όχι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο “όχι” του ελληνικού δημοψηφίσματος» αναφέρει το άρθρο που υπογράφει ο Νίκος Περπεράς, ο οποίος προσθέτει: «Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που «υποχρεωτικά» θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος».

Στη συνέχεια τονίζεται η ανάγκη να επιδειχθεί «συνέπεια και σταθερότητα» στη βάση «της γιγάντιας λαϊκής εντολής» αφού στην αντίθετη περίπτωση η κρίση, όπως αναφέρει, θα διαιωνιστεί και θα επιδεινωθεί.

«Μια “προκρούστεια” συμφωνία που θα εξουθενώνει το λαό και την οικονομία, θα είναι ό,τι το χειρότερο για το ελληνικό μέλλον. Θα είναι κυριολεκτικά καταστροφή! Μια συμφωνία που δεν θα βάζει φρένο στη λιτότητα, δεν θα προβλέπει ικανή ρευστότητα για την οικονομία και βαθιά διαγραφή του χρέους, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην πατρίδα μας. Το αντίθετο, θα διαιωνίσει την κρίση και θα την επιδεινώσει».

Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους “Θεσμούς” της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ» καταλήγει το άρθρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα