Κ. Μπάρκας στο Ραδιόφωνο 24/7: Δεν θα γίνουμε θύματα της διαμάχης Σόιμπλε – ΔΝΤ

Κ. Μπάρκας στο Ραδιόφωνο 24/7: Δεν θα γίνουμε θύματα της διαμάχης Σόιμπλε – ΔΝΤ

Υπέρμαχος μιας πολιτικής λύσης για το ζήτημα του χρέους εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο ζήτημα του ελληνικού χρέους καθώς και τη διαμάχη Σόιμπλε – ΔΝΤ που παρακάμπτουν τη συμφωνία μίλησε ο βουλευτής Νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, καλεσμένος στην εκπομπή ” Αντίμετρα” με τους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη στο Ραδιόφωνο 24/7 .

«Νομίζω κανείς δεν έχει ισχυριστεί ότι οι συνεδριάσεις είναι μια εύκολη διαδικασία. Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το Eurogroup είναι ένα όργανο που τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ αρνητικό απέναντι στη χώρα μας. Πρέπει να δούμε τη λύση για τη χώρα μας και την Ελλάδα. Υπερασπίζομαι την πολιτική λύση, το ζήτημα είναι πολιτικό και πρέπει να λυθεί» είπε αρχικά ο κ. Μπάρκας.

«Αν ο Σόιμπλε διαφωνεί με το ΔΝΤ δεν θα γίνουμε τα θύματα αυτής της διαμάχης. Αν θεωρεί ο Σόιμπλε, για δικούς του λόγους, ότι πρέπει να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία, δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Δεν θα κάνουμε πάλι αυτά που κάναν οι προηγούμενοι. Αυτές οι προτάσεις προκύπτουν από τα Eurogroup. Λύσεις πεντάμηνου ή εξάμηνου δεν θα συζητήσουμε. Εμείς λέμε ότι το χρέος είναι μείζον ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί. Το υποστηρίζουν πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι. Άνθρωποι που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως είναι φιλελεύθεροι, συμφωνούν ότι υπάρχει θέμα με το χρέος» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «αυτό που προτάσσουμε είναι το θέμα του χρέους. Για πρώτη φορά το 2016 καταγράφηκε αριθμητική αναφορά ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε πάνω από το 15% του ΑΕΠ σε χρέος».

«Ο Τσακαλώτος έβαλε βέτο, αρνήθηκε την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι. Από εκεί που είχαμε πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους πλέον όλοι παραδέχονται ότι έχουμε ζήτημα χρέους. Θα μπορούσε κανείς να πει διάφορα επιχειρήματα για να πάει τη συζήτηση προς τα πίσω» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την επίθεση κατά Παπαδήμου

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Μας πηγαίνουν πίσω. Νομίζω ότι όλα τα κόμματα και ο κόσμος που αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία ως διαδικασία ζύμωσης πρέπει να συσπειρωθούμε και να καταδικάσουμε το χτύπημα. Δεν βοηθάει προφανώς στον διάλογο. Εύχομαι να είναι περαστικά για αυτόν και τους συνοδούς του» δήλωσε ο κ. Παππάς σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα