Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: “Κίτρινη κάρτα” σε Κασσελάκη για τις αναφορές σε διαπλοκή

Διαβάζεται σε 2'
Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: “Κίτρινη κάρτα” σε Κασσελάκη για τις αναφορές σε διαπλοκή
EUROKINISSI

Καταδικάστηκαν οι επίμαχες φράσεις του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αποφασίστηκε για συνέδριο και υποψηφιότητες.

Καταδικάζει, σε πολιτικό επίπεδο, τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σε «διαπλοκή» η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με κείμενο – τροπολογία που υιοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία.

Την τροπολογία κατέθεσαν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Μπουλέκος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προκειμένου να ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορεί να αποκαλείται «διαπλοκή» η προοπτική συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Χαρακτηριστικά στο κείμενο αναφέρεται το εξής: «Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου συνεδρίου όσο και της Κ.Ε. του κόμματος μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μπουλέκος στην αρχική διατύπωση της τροπολογίας είχε ορίσει πως όποιος κάνει τέτοιου είδους αναφορές δεν μπορεί να έχει την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κ.Ε. υιοθέτησε και ψήφισμα που επίσης γίνεται αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Επίσης, η Κ.Ε αποφάσισε ότι εξουσιοδοτεί την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «να παραλάβει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στο προεδρείο».

Παράλληλα, εγκρίθηκε η απόφαση που έλαβε η Π.Γ. προκειμένου να μετατεθεί χρονικά για μία εβδομάδα και να γίνει στις 8 με 10 Νοεμβρίου. Όσον αφορά το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη συνέδρων αυτό ορίστηκε κλιμακωτά από 1/40 έως και 1/60 ανάλογα με την συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών.

Εγκρίθηκε, παράλληλα, η αποσύνδεση της εκλογής προέδρου (24 Νοέμβρη και 1η Δεκέμβρη) από αυτή της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δίχως όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την δεύτερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα