Κ. Μητσοτάκης: “Δεν γίνεται εξυγίανση του Δημοσίου χωρίς απολύσεις”

Κ. Μητσοτάκης: “Δεν γίνεται εξυγίανση του Δημοσίου χωρίς απολύσεις”
Το βιβλίο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης με τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασάς, ο Νίκος Μαραντζίδης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομικής Ιστορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκ μέρους του εκδοτικού οίκου Εστία, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκεί με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ. Μητσοτάκη για την τριετία της διακυβέρνησής του. Τι είπε στην ομιλία του. Μηνύματα σε πολιτικούς φίλους και αντιπάλους και έκκληση στους νέους να παραμείνουν αισιόδοξοι (Vid)

Το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  “Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993”, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας,  στο  Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Ο κ. Μητσοτάκης με το νέο του βιβλίο επιχειρεί μια αποτίμηση της τριετίας, κατά την οποία κυβέρνησε, υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχε ανατραπεί, η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Στο βιβλίο (εκδόσεις Εστία), το οποίο επιμελήθηκε ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε Γιάννης Παλαιοκρασσάς, παρατίθενται στοιχεία και πίνακες για όλα όσα έγιναν ώστε να αντιμετωπιστεί το εθνικό χρέος τη συγκεκριμένη τριετία.

Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι τα δημόσια ελλείμματα εκτοξεύτηκαν λόγω των πολιτικών που άσκησε επί μια οκταετία με αλόγιστες παροχές και σπατάλες ενώ περιγράφει και τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε από κόμματα και συντεχνίες στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.

Ομιλία με πολιτικές αιχμές

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,  κάλεσε τους νέους, να είναι αισιόδοξοι και όποιο μετερίζι και αν διαλέξουν να φροντίσουν να είναι δικό τους και όχι δανεικό.

“Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν θα υπάρξει 2ος και 3ος γύρος” είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους, όπως είπε δεν “σέβονται το νόμο της Δημοκρατίας”, αφήνοντας αιχμές για την Αριστερά.

“Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Όποιος αγαπά το λαό πρέπει να το καταλάβει. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες και οι παράνομοι μετανάστες, που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία, είναι το χτύπημα κουκουλοφόρων στις Σκουριές, αλλά και το κίνημα “Δεν πληρώνω”.

Παράλληλα, σημείωσε πως “με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία μέρα. Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία. Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους”.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι “είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας” για να συμπληρώσει πως “δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, αποδίδοντας ευθύνες στην Αριστερά.

“Το πρωτόγνωρο φαινόμενο της ΧΑ, σε μια χώρα που ο φασισμός ποτέ δεν έβγαλε ρίζες, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Είναι βέβαιο ότι οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς. Αυτή έστειλε το μήνυμα της ασέβειας προς τη νομιμότητα”.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, παρευρέθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, περισσότεροι από 40 βουλευτές της ΝΔ, οι υπουργοί, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος,  η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα