Και για τον Μπολσονάρο φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ

Και για τον Μπολσονάρο φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ
Γιάννης Οικονόμου eurokinissi

Ο Γ.Οικονόμου καταδίκασε την εισβολή οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας σε κυβερνητικά κτίρια της χώρας και άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τραμπισμό.

Στη γραμμή πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την ελληνική έκφραση του τραμπισμού επιμένει εδώ και καιρό η κυβέρνηση, η οποία βρίσκει παραλληλισμούς ακόμη και στην εισβολή υποστηρικτών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρο, σε κυβερνητικά κτίρια της χώρας, στα πρότυπα της εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση δεν είχε τοποθετηθεί χθες για την απόπειρα αυτή πραξικοπήματος α λα Τραμπ και για το θέμα ρωτήθηκε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Καταδικάζω απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές κινήσεις. Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους”, είπε ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε: “Βλέπουμε ότι ο τραμπισός εμπνέει ακραίες πολιτικές συμπεριφορές σε όλο τον κόσμο, όξυνσης και εκτροπής. Να το έχουν κατά νου όσοι φλερτάρουν με πολιτικές και τακτικές ακραιας όξυνσης, αφήνοντας ακόμη και υπόνοιες αμφισβήτησης του αποτελέσματος και της λαϊκής ετυμηγορίας”.

Έδειξε έτσι το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί ότι σπεύδει να αμφισβητήσει το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης όσον αφορά στην αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας, επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει το ερώτημα πως θα πάει η χώρα σε εκλογές εν μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών και με ανοιχτό το θέμα του Predator.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα