Κακλαμάνης: H ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια δεν θα είναι η τελευταία

Διαβάζεται σε 3'
Νικήτας Κακλαμάνης
Νικήτας Κακλαμάνης EUROKINISSI

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια που έχει φέρει εσωκομματική αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να “ξυπνήσει” η κυβέρνηση

Στις πολιτικές εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο της ερώτησης για τα κόκκινα δάνεια και της διαγραφής Σαλμά, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/09) ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφασή του να συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. «Εμείς, όταν πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία, που ήταν ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα το οποίο τον νόμο που το διέπει τον είχα ψηφίσει και εγώ που υπέγραψα την ερώτηση, το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί διαπιστώσαμε ότι τα 3 – 4 καλά πράγματα που είχε αυτός ο νόμος δεν τα τηρούσαν τα funds και οι servicers. Τηρούσαν ό,τι αφορούσε τις τράπεζες» είπε χαρακτηρισιτκά ο κ. Κακλαμάνης.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «εγώ δεν είμαι Αριστερός, Δεξιός είμαι, ξέρω ότι πρέπει να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα, δεν ήταν εκεί η αντίρρησή μας. Η αντίρρησή μας ήταν ότι από την στιγμή που φεύγει το δάνειό σου από την τράπεζα ψάχνεις να το βρεις πού είναι για να κάνεις μια κουβέντα με τον καινούργιο ιδιοκτήτη μήπως και κάνεις τον συμβιβασμό».

Χαρακτήρισε το ζήτημα «ταυτοτικό και ιδεολογικό», διευκρινίζοντας ότι  «δεν ήταν θέμα να ανατρέψουμε την κυβέρνηση» αλλά είχε στόχο «να ξυπνήσει» την κυβέρνηση και «να δει για συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα την παρέμβαση που πρέπει να κάνει ή ακόμη και διορθωτικές νομοθετικές κινήσεις». «Αυτός ήταν ο στόχος. Είπαμε ότι είναι η πρώτη αλλά δε θα είναι η τελευταία. Αυτό έγινε αιτία να γίνει κάτι το οποίο 5 χρόνια το ζήταγε η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας και δε γινόταν. Να υπάρχει δηλαδή στενή συνεργασία της ΚΟ με τους αρμόδιους υπουργούς» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Όπως είπε στη συνέχεια: «Αυτήν την στιγμή έχουν ξεκινήσει και συναντήσεις εργασίας με τους υπουργούς (…) και εμείς περιμένουμε να δούμε τα απτά αποτελέσματα. Ο κίνδυνος είναι, και όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, παρατηρούμε στις δημοσκοπήσεις ένα 20 – 25% που λέει ότι δεν γουστάρει κανέναν από όλους. Αυτό το 20 – 25% κάποια στιγμή θα εκφραστεί. Θα βρεθεί ο κοστουμάτος, ο εμφανίσιμος, ο ‘αιρετικός’ που θα το μαζέψει όλο. Αυτοί θα είναι ο καθοριστικός παράγων για το ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα. Η αυτοδυναμία, εγώ δεν πιστεύω ότι είναι αδύνατη, αλλά φαντάζει δύσκολη αυτήν την στιγμή και αυτήν την αγωνία ακριβώς εκφράσαμε. Ο Δεξιός ψηφοφόρος νιώθει ότι έχει προσβληθεί γιατί νιώθει ότι έχει γίνει ιδεολογική παρέκκλιση. Αυτό θέλουμε να φτιάξουμε. Θέλω να δω από εδώ και πέρα τι θα γίνει».

«Δεν είμαι υπέρ της αλλαγής στον εκλογικό νόμο. Και στη ζωή, ιδιαίτερα στην πολιτική, η λέξη εμπειρία δεν αντικαθίσταται με κανένα πτυχίο και με τίποτα» είπε κλείνοντας ο κ. Κακλαμάνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα