Καμία συνεννόηση για την εθνική συνεννόηση

Καμία συνεννόηση για την εθνική συνεννόηση
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι δηλώσεις Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο 24/7 τάραξαν τα ύδατα του πολιτικού σκηνικού. Η αντίδραση του Μαξίμου και η απάντηση της ΝΔ.

Τα ύδατα του πολιτικου σκηνικού τάραξε σήμερα η δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη περί συνεννόησης κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Αντίμετρα με τους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο κ. Παπαδημούλης, υπογράμμισε ότι θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τη Μέρκελ και το Σόιμπλε για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

“Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση”, είπε και τόνισε πως “ο κ. Μητσοτάκης να ακούει περισσότερο τον Δένδια παρά τον Γεωργιάδη” και αναρωτήθηκε “αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε”;

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση πολλώ δε μάλλον που την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω του STAR, είχε φρενάρει τα σχετικά σενάρια. “Η διεθνής συζήτηση για το χρέος έχει προ πολλού περάσει, στο επίπεδό της και στο βάθος της, τη συζήτηση που γίνεται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, αλλά και στα ελληνικά media” είχε πει ερωτηθείς σχετικά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να διεξαγάγουν μία “ξεπερασμένη” συζήτηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να απαντούσε με αυτό τον τρόπο και στο ΠΑΣΟΚ, που ζητά εθνική γραμμή για το χρέος.

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα στις δηλώσεις Παπαδημούλη ήταν δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7, στην κυβέρνηση σημειώνουν ότι η υπόθεση της διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει εθνικό χαρακτήρα, για να προσθέσουν αμέσως ότι «σε αυτή τη φάση» δεν υπάρχει πρόθεση για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Είναι προφανές από τις διατυπώσεις που χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη – και ειδικότερα η αναφορά «σε αυτή τη φάση» – επιδιώκουν να μείνει η σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών ως χαρτί στα χέρια του κ. Αλέξη Τσίπρα, αναλόγως της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως θεωρούν τον κ.Παπαδημούλη “λαγό” του Μαξίμου με στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία παραμένει σταθερή στη γραμμή “καμία συναίνεση στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν το εξής σχόλιο:

«Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα του χρέους, σχολίαζαν την επίμαχη διαρροή ως εξής : «Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Απαντώντας, με τη σειρά του (μετά τον ΣΥΡΙΖΑ), στην επίθεση που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε, μέσω twitter: «Η σπουδή της ΝΔ να απορρίψει την πρότασή μου για ευρύτερη συννενόηση για το χρέος, δείχνει αμηχανία και εμμονή στην μηδενιστική αντιπολίτευση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα