Καμμένος: Να απολογηθεί τώρα η ΝΔ για τον Αυγενάκη

Καμμένος: Να απολογηθεί τώρα η ΝΔ για τον Αυγενάκη
Συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, εξέταση του Ν/Σ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τις ένοπλες δυνάμεις. Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI//Γιάννης Παναγόπουλος) eurokinissi

Ο υπουργός Άμυνας προανήγγειλε διώξεις από το τμήμα εκβιασμών της ΕΛΑΣ για την υπόθεση των δημοσιευμάτων εναντίον του σχετικά με το ταξίδι στο Λονδίνο. «Τεράστιο θεσμικό ατόπημα» καταλόγισε στον Π. Καμμένο η ΝΔ

Μήνυμα στη ΝΔ ότι θα κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση του γραμματέα της, Λευτέρη Αυγενάκη, έστειλε ο Πάνος Καμμένος εν μέσω νέας έντονης αντιπαράθεσης για το ζήτημα του τρόπου αποπληρωμής της διαμονής του υπουργού Άμυνας σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο.

«Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Σήμερα θα έπρεπε να απολογείστε για τον κ. Αυγενάκη εδώ μέσα» είπε στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα ο κ. Καμμένος δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να επιμείνει στο θέμα των φερόμενων συνομιλιών του κ. Αυγενάκη με μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Αφορμή για την αντιπαράθεση των δύο ανδρών αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός «τεράστιο θεσμικό ατόπημα» που επέρριψε ο κ. Τσιάρας στον κ. Καμμένο σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της διαμονής του στο Λονδίνο.

Απαντώντας ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το ζήτημα εντάσσεται σε υπόθεση εκβιασμού. «Δυστυχώς για εσάς, έχει επιληφθεί της υπόθεσης αυτής η δίωξη εκβιασμών της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε ο κ. Καμμένος στη ΝΔ σημειώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν υποκλαπέντα στοιχεία και προανήγγειλε: «εντός των επομένων ημερών θα δείτε εκδότες, εμπόρους όπλων και συναδέλφους σας να εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία λειτουργώντας ως όργανα συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο ίδιος πλήρωσε «από την τσέπη» του χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα του για την κράτηση μέσω booking.com και αποπληρώνοντας στη συνέχεια με  μετρητά. «Εμένα η γυναίκα μου εργάζεται και καταθέτει Πόθεν Έσχες. Να ψάξετε να βρείτε εκεινών που οι γυναίκες δεν μπαίνουν στο Πόθεν Έσχες και όταν αποκτούσαν ένα νέο φίλο γηραιό εφοπλιστή έφευγαν και με ένα διαμέρισμα από το Λονδίνο» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς να τον κατονομάσει καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι «έχει μαζέψει ορισμένα νεοφασιστικά στοιχεία». Μάλιστα, κάλεσε, τον κ. Τσιάρα να μην βρίσκετε στην ίδια πλευρά «με εγκληματικές ομάδες, εμπόρους όπλων και νταβατζήδες».

Άλλοι πηγαίνανε στο εξωτερικό “με αμπιγιέζ και μακιγιέζ”

Ο υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε όμως επίθεση και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. «Εγώ δημόσιο χρήμα δεν χάλασα και πλήρωσα από την τσέπη μου. Άλλοι πηγαίνανε με αμπιγιέζ και μακιγιέζ στο Εξωτερικό και πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο» είπε και κατήγγειλε ότι η κυρία Μπακογιάννη όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών «πήρε μαζί της 110 άτομα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί της»

Τσιάρας: Δεν μπορεί ένας υπουργός να μην λέει την αλήθεια

Στην αντίπερα όχθη ο κ. Τσιάρας της ΝΔ καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι είπε ψέματα σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της διαμονής του στο Λονδίνο . «Δεν πληρώσατε με πιστωτική κάρτα για τη διαμονή στο Λονδίνο αλλά με μετρητά» είπε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ στον κ. Καμμένο και τόνισε ότι «κανείς υπουργός δεν έχει το δικαίωμα να μη λέει την αλήθεια και να λέει τόσο αυταπόδεικτα ψέματα». Τον κάλεσε, μάλιστα, να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως στη Βουλή. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα