Καραμανλής: Οι φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπώρησαν τους οδηγούς στην Ιόνια Οδό

Καραμανλής: Οι φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπώρησαν τους οδηγούς στην Ιόνια Οδό
Discussion regarding the upcoming multi - draft bill, at the plenary hall of the Greek parliament, on Oct. 16, 2015 / , , 16 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να φροντίσει να παραδώσει σε κυκλοφορία λειτουργικούς οδικούς άξονες επίσπευσε τα εγκαίνια για να βγει φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μπροστά σε έργα

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία των οδηγών τη Δευτέρα του Πάσχα στην Ιονία Οδό επιρρίπτει ο τομέαρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, καθώς όπως αναφέρει έσπευσαν να πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια καίτοι ο δρόμος δεν ήταν ακόμη λειτουργικός.

“Η πρωτόγνωρη ταλαιπωρία που βίωσαν οι οδηγοί, εγκλωβισμένοι και ακινητοποιημένοι σε ”ουρά” 6 χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό, φέρει καθαρά την υπογραφή της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Αυτών, οι οποίοι προτίμησαν να ”στήσουν” φιέστες εγκαινίων, από το να φροντίσουν να παραδώσουν σε κυκλοφορία λειτουργικούς οδικούς άξονες. Και όλα αυτά, για να βγουν οι φωτογραφίες την Μεγάλη Εβδομάδα του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, μπροστά από τα έργα”, αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Καραμανλής.

“Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται χαμηλότερη των περιστάσεων. Όχι μόνο δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει και να δημοπρατήσει έργα, αλλά δεν μπορεί ούτε καν να παραδώσει στο κοινό έργα υποδομών που παρέλαβε έτοιμα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Πέρα, όμως, από την ανικανότητα, δεν έχει ούτε καν τη στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει ”συγγνώμη” από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν”, καταλήγει ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ.

Ειδικότερα η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέδωσε μόνο τη μία από τις δύο σήραγγες της Κλάκοβας καθώς στη δεύτερη υπήρχαν ακόμη τεχνικές εκκρεμότητες όσον αφορά στο φωτισμό, με αποτέλεσμα στο σημείο αυτό να προκληθεί συμφόρηση.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το Ποτάμι: “Η κυβέρνηση πριν μία εβδομάδα προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες στην προσπάθειά της να πείσει ότι προχωράει τα μεγάλα έργα. Όταν όμως ένα έργο παραδίδεται στην κυκλοφορία χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, το αποτέλεσμα είναι προφανές: η ταλαιπωρία που έζησαν χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που πέρασαν από την Ιονία οδό η οποία από τρεις λωρίδες γινόταν απροειδοποίητα μία, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι πολύωρες καθυστερήσεις με ουρές χιλιομέτρων.

Το λιγότερο που οφείλει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της ελαφρότητάς της. Η ευθύνη είναι όλη δική της.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα