Καρφιά Βενιζέλου για φλερτ ΣΥΡΙΖΑ – Χ.Α.

Καρφιά Βενιζέλου για φλερτ ΣΥΡΙΖΑ – Χ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ---ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ,, ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ --ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ήταν όλοι εκεί πλην Γιώργου. Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ανήκει στην ίδια ομάδα με τη Χρυσή Αυγή

Του Γιάννη Πιτταρά

Ρίχνοντας την αυλαία των προεκλογικών του συγκεντρώσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ομιλία του στην Αθήνα, επέμεινε στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής “σταθερότητα ή αστάθεια”, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του ότι το κόμμα του κ.Τσίπρα ανήκει στην ίδια ομάδα με τη Χρυσή Αυγή και δεν κλείνει την πόρτα στο φλερτ με τις δυνάμεις αυτές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συμμετέχει στην ίδια  «ετερόκλητη, λαϊκιστική, εθνικιστική αντιπολίτευση που τη συμπληρώνουν οι αυτόκλητες ιαχές της Χρυσής Αυγής».

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «συστρατευθεί» στον αγώνα κατά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και επισήμανε πως «είναι αδιανόητο και απαγορεύεται ιστορικά οποιοδήποτε έμμεσο ή άμεσο φλερτ με τις δυνάμεις αυτές».

Προαναγγελία διεύρυνσης της ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Πολλές συζητήσεις και ερμηνείες στα πηγαδάκια προκάλεσε μια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για μία «ηρωική Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», των 29 ανθρώπων τώρα, υπολογίζοντας όπως ο ίδιος παραδέχθηκε από το βήμα μέσα στους βουλευτές του κόμματος τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Αηδόνη.

Πολλοί θεωρούν ότι η έμπρακτη στήριξη πολλών νομοσχεδίων των δυο βουλευτών της Συμφωνίας για τη Νεα Ελλάδα έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμου “επαναπατρισμου” τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για μετά το τέλος του Β´ γύρου των εκλογών.

Το όλον ΠΑΣΟΚ ηταν εκει πλην Γιώργου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είδε με ικανοποίηση ιστορικά στελέχη και βαριά ονόματα να δίνουν το παρόν στην τελευταία του ομιλία στην Αθήνα δίνοντας το μήνυμα της συστράτευσης πριν από την κάλπη, αλλά και το σύνθημα για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Εξ ου και οι αναφορές του από το βήμα ότι  «ενώνουμε την κεντροαριστερά της ευθύνης, ότι “εμείς σέρνουμε το κάρο” και πως το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται πίσω από την Ελιά, αλλά αγωνίζεται με τα σύμβολά του, με τον Ήλιο του μέσα στην Ελιά, με την ευρύτερη παράταξη γατί πάντα τη σεβόταν την παράταξη». «Είχαμε και έχουμε πάντα τις πόρτες ανοιχτές», πρόσθεσε και σημείωσε ότι η ψήφος την Κυριακή πρέπει να οδηγήσει και τις άλλες δυνάμεις στην ενότητα της κεντροαριστεράς.

Στο αίθριο του μουσείου Μπενακη το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Μιλτιάδης Παπαΐωάννου και ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα