Κασσελάκης: Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Μια σειρά από ερωτήματα απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης στον Πρωθυπουργό, μετά από το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για σκάνδαλο και δυστοπία, ενώ θέτει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα στον Πρωθυπουργό σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας στη χώρα.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

“Μετά τη χθεσινή μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας, ήρθε η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων.

Έστω λοιπόν ότι η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δεν είναι κατάπτυστη, όπως φωνάζει ο νομικός κόσμος της χώρας, αλλά αποτυπώνει την αλήθεια. Καλώ τον Πρωθυπουργό να απαντήσει:

1.
Αν η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε το Predator (όπως συνέβη στις άλλες χώρες όπου χρησιμοποιήθηκε το κακόβουλο λογισμικό), τότε, κ. Μητσοτάκη, ΠΟΙΟΣ το χρησιμοποιεί σε βάρος του πολιτικού, δημοσιογραφικού και οικονομικού κόσμου της χώρας;
Είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα όπου κάποιοι παρακολουθούν όλους και η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί;

2.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι οι στόχοι της ΕΥΠ παρακολουθούνταν νόμιμα.
Άρα παρακολουθούνταν νόμιμα τα μισά στελέχη της κυβέρνησης.
Άρα το υπουργικό σας συμβούλιο, κ. Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;
Ο στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης είναι… εθνικά επικίνδυνος;
Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;

3.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, ήταν νόμιμη η παρακολούθηση όλων των «στόχων» της ΕΥΠ, άρα και η παρακολούθηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνου Φλώρου. Κύριε Μητσοτάκη, ξεκαθαρίστε αν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ήταν πρόσωπο ύποπτο για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Αν ναι, γιατί τον επιλέξατε. Αν όχι, γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

4.
ΠΟΙΟΣ παρακολουθεί νόμιμα σε αυτήν τη χώρα πλην της ΕΥΠ;
Νομιμοποιείται κάποιος άλλος που δεν γνωρίζουμε;
Ποιος πήρε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ;
Ο Πρωθυπουργός.
Σε ποιον παρέδωσε τα κλειδιά της;
Στον ανιψιό κ. Δημητριάδη, στο διπλανό γραφείο στο Μαξίμου.
Άρα, ακόμα κι αν ίσχυαν όσα ισχυρίζεται η κυρία Αδειλίνη, η ευθύνη επιστρέφει στο ίδιο δωμάτιο, στα ίδια πρόσωπα.

Άρα ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το Μαξίμου παρακολουθούσε νόμιμα τους υπουργούς του και τους αντιπάλους του!

Αν όμως δεν είναι το Μαξίμου που παρακολουθούσε το μισό πολιτικο-οικονομικό σύστημα της χώρας, τότε κ. Μητσοτάκη, προκύπτει για εσάς άλλο αδυσώπητο ερώτημα:
Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;

Από όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται ότι το σκάνδαλο είναι τόσο βαθύ και η κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με αυτό, που κάθε απόπειρα ξεπλύματος απλώνει ακόμη περισσότερο τον λεκέ της ευθύνης.

Αυτή η δυστοπία δεν είναι κανονικότητα. Είναι μία σκοτεινή παρένθεση. Με την προσπάθεια όλων των δημοκρατικών πολιτών, η Δικαιοσύνη θα νικήσει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα