Κασσελάκης για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Nick Paleologos / SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει για το υψηλό κόστος που έχει διαμορφωθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Με σημερινή ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα του υψηλού κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κάνοντας αναφορά σε προηγούμενη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και στον πρωθυπουργό.

«Έχουν περάσει εβδομάδες από αυτήν τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Δύο παρατηρήσεις:

1. Ο Πρωθυπουργός ήταν πλήρως ενήμερος για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

2. «Όποτε κρίνει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει παρέμβαση, το κάνει». Δηλαδή ο Πρωθυπουργός δεν κρίνει ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά τώρα, τον Αύγουστο, που θέλει να πάει ο κόσμος διακοπές και δεν μπορεί, αλλά… από Σεπτέμβρη. Άλλωστε -με εντολή Πρωθυπουργού- αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και να μην κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησής του «να πάνε στα χωριά τους». Έχει τα όπλα να παρέμβει. Δεν έχει τη βούληση. Τρόφιμα – Καύσιμα – Ακτοπλοϊκά είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Ένός αδιάφορου (ή ιδιοτελή;) Πρωθυπουργού που κάθεται και βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν. Για να έρθει μετά να «μαλώσει» γενικά και αόριστα την ακρίβεια, λέγοντας «η χώρα δεν είναι μπανανία», γράφει στην ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα