Κασσελάκης: Μακάρι όλοι οι βουλευτές να ήταν σαν τον Πολάκη

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στους Πρωταγωνιστές
Ο Στέφανος Κασσελάκης στους Πρωταγωνιστές ALPHA

Τι είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Θεοδωράκη για την εσωκομματική κριτική, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γιάννη Βαρουφάκη και το γιατί ψήφισε το 2009 Γιώργο Παπανδρέου.

Με δεκάδες ατάκες «φιλοδώρησε» την πολιτική επικαιρότητα η παρουσία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη. Πολλές από αυτές μάλιστα αναμένεται να σχολιαστούν τόσο από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Παύλο Πολάκη τον οποίο πρότεινε για υπερσυντονιστή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης άλλα εκνευριζόμαστε όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας». Σημείωσε μάλιστα πως «μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι με την κοινωνία» διευκρινίζοντας πώς μπορεί «ο καθένας να εκφράζεται όπως θέλει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην κριτική που του έχει ασκηθεί και τον συγκρίνει με τον Πέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε πως «είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας» ενώ ερωτώμενος για τα στελέχη που του ασκούν κριτική μνημόνευσε μια συμβουλή που όπως είπε έλαβε από τον Αλέξης Τσίπρα: «Από κάθε έναν να παίρνεις κάτι θετικό». Επίσης ανέφερε πως στην τελευταία του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα «μου έδωσε τον χάρτη: Το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με αυτές τις δεξιότητες» επισημαίνοντας πως δεν βγήκε διαφορετικός από αυτή την συνάντηση.

Επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε και την αρθρογραφία του υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «είχα γράψει ένα κείμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βαγγέλη Μειμαράκη» και ότι «ο Κ.Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε στην συνέχεια». Παράλληλα ανέφερε ότι θεωρούσε επικίνδυνο τον Γιάννη Βαρουφάκη ως μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και πως το 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνοντας ότι στην απόφαση του αυτή έπαιξαν ρόλο οι θέσεις του για την διαφάνεια. Συνολικά είπε πως «είμαι υπέρ της αντεπίθεσης της κοινής λογικής. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η Ν.Δ να προβάλλει πολλά συμφέροντα που ευθυγραμμίζονται μαζί σας».

Σε σύντομες ερωτήσεις για τα ζητήματα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τάχθηκε υπέρ του να κρατικοποιηθεί η ΔΕΗ. Επίσης είπε ότι είναι υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων τασσόμενος υπέρ της δημιουργίας τμημάτων με ανεξάρτητες διοικήσεις με χρήματα που θα μπορούσαν να προέλθουν από δωρεές. Αναφέροντας ως παράδειγμα τον Ανδρέα Δρακόπουλο του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσωπικότητες και τους ήρωες της αριστεράς σημείωσε πως «θα έλεγα τον Βελουχιώτη. Με εκφράζει ο αγώνας που έκανε και πρέπει να μας εμπνέουν αυτές οι φυσιογνωμίες και μετά από αυτή την έμπνευση να κοιτάμε νηφάλια τα προβλήματα του τόπου».

Αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση ο Στέφανος Κασσελάκης εκτίμησε ότι «είμαι σε μία κατάσταση που θεωρητικά δεν πρέπει να ξαναδουλέψω στην ζωή μου». Είπε επίσης ότι «είμαι το πιο διαφανές πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα» λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων που συνεχίζονται έως σήμερα είναι δημόσια διευκρινίζοντας πως «δεν έχω κάτι να διοικώ». Είπε επίσης πως η καμπάνια του «πρέπει να στοίχησε 50.000 ευρώ». Ανέφερε μάλιστα πως «η λογική ότι η αριστερά βλέπει κεφάλαιο και αλλάζει δρόμο» καταρρίφθηκε στις εσωκομματικές εκλογές.

Τέλος δήλωσε ότι είναι θρησκευόμενος και πηγαίνει στην Εκκλησία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα