Κασσελάκης: “Μήνυμα” στον Ανδρουλάκη για τους Κύπριους αγνοούμενους

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Απάντηση στο συγκλονιστικό απόσπασμα από τη συνομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με τη Χαρίτα Μάντολες, της γυναίκας – συμβόλου για την ιστορία της κυπριακής τραγωδίας του 1974, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβουλία του να συναντήσει τη Χαρίτα Μάντολες.

Ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησής του κάνει έκκληση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη να θέσει το ζήτημα των Κύπριων αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Οι Κύπριοι αγνοούμενοι είναι και Ευρωπαίοι αγνοούμενοι. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να σιωπά.

Χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ενωθεί -ούτε καν πάνω στο μνήμα- 50 χρόνια μετά.

Εμείς, θα αναδείξουμε το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα σταθεί στο πλευρό του δίκαιου αγώνα χιλιάδων οικογενειών.

Αγαπητέ Νίκο:

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους.

Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές.

Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα