Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού

Διαβάζεται σε 2'
Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι στόχος στις ευρωεκλογές είναι η πρώτη θέση. Τι είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην Νατάσσα Γιάμαλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ένα μονολεκτικό «ναι» σε σχετική ερώτηση, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο γεγονός ότι στους προηγούμενους προϋπολογισμούς η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε το σχετικό κονδύλιο.

Επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας και του κατώτατου μισθού τονίζοντας πως πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός να πάει στα 900 ευρώ.

«Τουλάχιστον 900 ευρώ να είναι ο κατώτατος μισθός» επισήμανε, αναρωτώμενος «πώς κάποιος μπορεί να ζήσει με λιγότερο από 900 ευρώ το μήνα».

Επίσης σημείωσε ότι το θέμα του κατώτατου μισθού συνδέεται με την προσφορά του κοινωνικού κράτους στον πολίτη επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να έχεις έναν κατώτατο μισθό στα επίπεδα της Ελλάδας και να μην έχεις ένα σύστημα υγείας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως δεν στοχεύει να επιδιώξει άμεσα την είσοδό του στην Βουλή, λέγοντας πως οι τρεις βουλευτές επικρατείας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει για να αποκτήσει την βουλευτική ιδιότητα, ήταν επιλογές του Αλέξη Τσίπρα «τις οποίες θέλω να τιμήσω».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε πως «ο πήχης είναι να κερδίσουμε τις εκλογές» λέγοντας πως «αν δεν κερδίσουμε θα το εκλάβω ως κοινωνική ήττα».

Πάντως αρνήθηκε όταν ρωτήθηκε να προσδιορίσει το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο πως η Ν.Δ έχει θέσει ως στόχο το 33%.

Μάλιστα σημείωσε ότι στόχος του είναι να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «παραμένει ο στόχος και είναι κοινωνική προτεραιότητα και ανάγκη».

Επίσης ανέφερε πως περιμένει αύξηση της απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ανανέωσης τονίζοντας «υπάρχει μια προσδοκία για ανανέωση με μια ομάδα που μπορεί να κυβερνήσει την χώρα» ζητώντας όμως «χρόνο και υπομονή».

Υποστήριξε ότι οι οργανώσεις του κόμματος λειτουργούν πλέον καλά και τα μέλη αισθάνονται ελεύθερα σε «ένα κίνημα ανεξάρτητο από επιρροή που θα αλλάξει την Ελλάδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα