Κασσελάκης στον Λιάγκα: “Παρέλαβα ένα κόμμα χωρίς γείωση σε συνδικαλισμό, αυτοδιοίκηση”

Διαβάζεται σε 6'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης glomex/ant1

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την προσωπική του ζωή και τις δραστηριότητές του εδώ και στην Αμερική.

Καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ANT1 ήταν το πρωί της Παρασκευής (01/03) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά την είσοδό του στο στούντιο, εξήγησε γιατί επέλεξε το τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού. “Ήξερα ότι θα με ρωτήσετε για το σπίτι μου στην Αθήνα. Είναι η πόλη που αγαπώ και εγώ και ο Τάιλερ, είναι η νέα μας πόλη, για πάντα” είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα τόνισε πως επιλέγει να μιλά στον ενικό “γιατί πρέπει όλοι να γνωριζόμαστε”.

“Δεν είναι όνειρό μου να γίνω πρωθυπουργός, αλλά να προσφέρω στον τόπο, να αφήσουμε παρακαταθήκη” είπε στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης.

Η αναφορά στα Τέμπη και στα περί “εργαλειοποίησης”

Για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί “εργαλειοποίησης” των Τεμπών, σημείωσε: “Ντροπή του που κάνει αντιπολίτευση αντί να υπάρξει προανακριτική στη Βουλή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δούμε τι έχει γίνει και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Μας βλέπουν πολλές μανάδες. Σκεφτείτε αν ήταν το παιδί σας, πως θα νιώθατε. Πώς θα αισθανόσασταν ότι ένας Μητσοτάκης προστατεύει έναν Καραμανλή. Τις καλώ να πάρουν τηλέφωνο τον βουλευτή της ΝΔ της περιοχής τους να ζητήσουν προανακριτική για τον Καραμανλή” επεσήμανε.

Για τον σιδηρόδρομο, υποστήριξε πως “παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα στον σιδηρόδρομο γενικά, και το φορτίο. Βιάστηκαν να μπαζώσουν σε τρεις μέρες τον τόπο, να βρίσκουν οστά των συγγενών τους 10 μήνες μετά. Αυτά είναι πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη. Το ανθρώπινο λάθος είναι του υπουργού του. Δεν είναι δυνατόν ο νέος υπουργός να λέει ψέματα για την τηλεδιοίκηση. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και κανένας δεν μπορεί να μην την αναλάβει”.

Σχετικά με το πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, είπε πως “θα μείνει εκεί όσο χρειαστεί” και πως ήταν ιδέα του γραφείου του.

Αναφερόμενος στο σβήσιμο των ονομάτων, σχολίασε πως “αυτό που μετράει είναι να υπάρξει δικαιοσύνη”.

Η γνωριμία με τον Μητσοτάκη μέσω Διαματάρη

Ερωτώμενος για την γνωριμία του με τον πρωθυπουργό στην Αμερική, είπε ότι ο Αντώνης Διαματάρης είναι ο κοινός φίλος που γνώρισε εκείνον και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Ο κ. Διαματάρης με είχε ρωτήσει αν θα με ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας γενικά και του είχα πει όχι. Είχα απογοητευθεί από τον κ. Μητσοτάκη που είχε δίπλα του ανθρώπους όπως ο Γεωργιάδης. Και ο Αλέξης έκανε πράγματα. Παραλάβαμε 0 ευρώ και παραδώσαμε 37 δις στη χώρα.”

Για το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως αυτό που θυμάται είναι πως είχε μιλήσει για την οικογενειοκρατία και τη συγκέντρωση στο κεφάλαιο στην Ελλάδα.

Η σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα

Για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα είπε: “Δεν ξέρω τι ψήφισε. Ήταν ουδέτερος. Δεν ήταν ποτέ πίσω από εμένα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν με βοήθησε. Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω”.

Σχετικά με την ανάρτησή του λίγο πριν από το συνέδριο σημείωσε: “Ειλικρινά δεν ξέρω, όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό, αλλά έπρεπε να έρθει στο συνέδριο”. Στην ερώτηση αν νιώθει πληγωμένος, απάντησε: “Οχι, είμαι σκληρό καρύδι, δεν είμαι συναισθηματικός. Μπορεί κάποιος να με μαχαιρώσει πισώπλατα, είμαι έτοιμος”.

“Η εικόνα μου μπορεί να είναι αστική, αλλά η ψυχή μετράει. Εσωκομματικά εγώ κέρδισα στις λαϊκές γειτονιές και στην περιφέρεια” είπε στη συνέχεια.

 

“Θα πάρουμε πάνω από 17% στις Ευρωεκλογές”

Για τις ανακατατάξεις προσώπων και τις απολύσεις διευθυντικών στελεχών του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: “Έχουμε πάρα πολλά νέα μέλη. Παρέλαβα ένα κόμμα χωρίς γείωση σε συνδικαλισμό, αυτοδιοίκηση”.

Για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα θα έχει μια καλή εκλογική πορεία. Συγκεκριμένα, είπε: “Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον iSyriza. Έχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Στόχος το κόμμα μου να είναι βαθιά κοινωνικό και έχει σήμερα συγκεκριμένη ιδεολογία, συμπαγή”.

Για την αλλαγή ονόματος είπε: “Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Εγώ είμαι περήφανος για το όνομα, λέω να μείνει. Δεν μπερδεύω τον κόσμο, τον ακούω, δίνω εξουσία στα μέλη.”

Για την Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως πάντα είχαν καλή σχέση. “Η Όλγα δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος, οι σύνεδροι έλεγαν κάτω τα χέρια από τον Στέφανο” είπε.

“Έχω έναν στόχο, χτίζω σκιώδη κυβέρνηση με λαμπρά μυαλά. Αριστεία κανονική, από την επιστήμη, την αγορά, την κοινωνία. Πιστεύω θα κυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ.” πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη είπε: “Καλή είναι. Έχω ένα σχέδιο. Θα το εκτελέσω. Προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές. Πάντα είχαμε καλή σχέση, έχουμε άλλο στυλ, προφανώς. Σε όλη τη χώρα τον εκθειάζουν στον τομέα της υγείας. Στις Σπέτσες τον ζητούσαν για συμβουλές.
Έκανε μεγάλο λάθος ο Παύλος για το νομοσχέδιο για τον γάμο.”

Για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, είπε ότι θα κατέβει στις προκριματικές.

“Παρουσιάζομαι σε 13 ημέρες στον στρατό”

Για τον στρατό, είπε πως παρουσιάζεται σε 13 μέρες στη Σπάρτη. “Θα περάσω εκπαίδευση 15 μέρες. Θεωρώ είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα” είπε και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω τίποτα. Δεν θα αποφασίσω εγώ τι θα κάνω, ότι μου πουν. Μην εκπλαγείς αν το στρατόπεδο γίνει ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτό“.

Η αναφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα

Σε σχετική ερώτηση για το με τι χρήματα ζει ο κ. Κασσελάκης καθώς δεν πληρώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: “Έχω δώσει, δεν έχω πάρει ούτε ευρώ. Έχω μερίσματα, από τα δεδουλευμένα μου.”

Παράλληλα, υποστήριξε πως “θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω τις δραστηριότητές μου εντός Ελλάδας” εξηγώντας πως ασχολείται με αστακοκάραβα στη Μασαχουσέτη. “Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανάλυση τι έχω και τί δεν έχω” είπε στη συνέχεια. “Την αλιεία και την ναυτιλία την καταλαβαίνω καλά. Τα χρηματοοικονομικά τα καταλαβαίνω καλά από τη θητεία μου στη Goldman Sachs” πρόσθεσε.

“Σε μια πενταετία, θα ήθελα πολύ να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας”

Για τη ζωή με τον Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε πως περνούν με φίλους τα βράδια, βλέπουν σειρές στο Netflix και απολαμβάνουν την φύση. Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα πάρει μερικές ημέρες off για να επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία.

“Ούτως ή άλλως σχεδιάζαμε να παντρευτούμε” είπε σχετικά με τον γάμο. “Στην αρχή, εκείνος πίστευε ότι θα κερδίσω, εγώ ότι θα πάω καλά. Όταν πήραμε μαζί την απόφαση να κατέβω, είπαμε θα είμαστε εδώ για τουλάχιστον 10 χρόνια. Τώρα θα είμαστε για πάντα” πρόσθεσε.

Για το αν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, είπε χαρακτηριστικά: “Σε μια πενταετία, θα ήθελα πολύ να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα