Κασσελάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κονδύλια για τρολ

Διαβάζεται σε 4'
Κασσελάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κονδύλια για τρολ
INTIME

Ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και στην Ελλάδα και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρηματοδοτεί κομματικά τρολ.

Σε σειρά θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

Μιλώντας αρχικά για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών τόνισε ότι “έχουμε πάρα πολύ δρόμο να δούμε τι θα γίνει στη Γαλλία στο τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας στην οποία η Αριστερά και όχι η κεντροαριστερά, έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή από τις άλλες παρατάξεις σε αυτή τη διαδικασία και αυτό είναι θετικό. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο, ποιο ακριβώς είναι το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Μιλάμε για 577 μονοεδρικές περιφέρειες. Εάν κάποιος το κάνει αναλογικά με τον πληθυσμό της Γαλλίας στην Ελλάδα, θα είχαμε 89 περιφέρειες στην Ελλάδα. Με 89 μονοεδρικές δεν πιστεύετε ότι με δύο γύρους θα είχαμε σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων; Τότε να δείτε πόσο δύσκολο θα ήταν για τον κύριο Μητσοτάκη να πάρει 41% συν μπόνους και να κάνει αυτή τη στιγμή ό,τι θέλει στη χώρα”.

Για την περίπτωση της εν Ελλάδι συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων υπογράμμισε ότι “πρέπει να αρχίσουμε τη συζήτηση της σύγκλισης, εγώ ο ίδιος το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή είπα ότι στις επόμενες προτάσεις νόμου που θα έχουμε στη Βουλή στο ζήτημα των τραπεζών, που θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό για τους Έλληνες πολίτες, βιώνουμε μία κοροϊδία με τα υπερκέρδη των τραπεζών μετά από τρεις ανακεφαλοποιήσεις, εκεί θα απευθυνθώ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όποια και αν είναι αυτή, για να βελτιώσουμε τις προτάσεις μας”.

Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κανένα απολύτως κώλυμα να έχουμε πολύ φιλολαϊκή πολιτική στις τράπεζες. Προμήθειες, κέρδη κτλ. Ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει δουλέψει στην πραγματική οικονομία, στο επιχειρείν. Αν δεν τα αλλάξετε θα αναγκαστούμε να παρέμβουμε λέει προς τις τράπεζες. Άρα τι κάνετε τόσα χρόνια; Από τα μπινελίκια, τώρα πάμε σε αυτό. Αν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι ο υπουργός, γιατί δεν το κάνουν;”

Κάλεσε τη ΝΔ να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία του χρέους σχολιάζοντας πως “είναι ανεπίτρεπτο το κυβερνών κόμμα να μην παρουσιάζει τη δική του ρύθμιση χρέους και το χρέος να αυξάνεται κάθε χρόνο ενώ έχουμε τόσα σπίτια να χάνονται από κόκκινα δάνεια. Εμείς δεν έχουμε τραπεζικά χρέη, έχουμε χρέη σε προμηθευτές. Θέλουμε να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες μας μετά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Να φτιάξουμε το σπίτι μας για να φτιάξουμε τη χώρα μας. Κάναμε τροπολογία για τις ρυθμίσεις χρεών των υπουργών στα πόθεν έσχες τους. Εμείς θέλουμε οι ρυθμίσεις των πολιτικών προσώπων να είναι δημόσιες. Και η ΝΔ το απορρίπτει αυτό”.

Για το ακανθώδες θέμα του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής επανέλαβε τα ίδια επιχειρήματα: “«Ήταν κάτι που εδώ και μήνες το έχουμε βρει μπροστά μας. Για αυτό αναγκάστηκα να δανείσω στα κομματικά μέσα για το δώρο Χριστουγέννων. Ασφυκτικό έχει γίνει το πλαίσιο. Ένα μεγάλο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης πήγε στα μέσα μας.

Λύση δεν έχουμε βρει ακόμα αλλά έχουμε μία σχέση ειλικρίνειας με τους εργαζόμενους στην ΑΥΓΗ. Το κομμάτι το έχει αναλάβει η οικονομική επιτροπή που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή και θα παρουσιάσει μερικές προτάσεις στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία που θα γίνει την Πέμπτη”.

Αρνήθηκε, τέλος, ότι χρηματοδοτεί κομματικά τρολ ενώ μίλησε και για τον Αλέξη Τσίπρα: “Στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο γνωρίζω εγώ, από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά, δεν υπάρχουν κονδύλια που πάνε για τρολ. Εδώ δεν έχουμε κονδύλια να πληρώσουμε αυτή τη στιγμή τους μισθούς στους εργαζόμενους. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την υπομονή των ανθρώπων του κόμματος.

Τα όργανά μας συνεδρίασαν περισσότερα από κάθε άλλο κόμμα. Τα όργανα έχουνε συνεδριάσει 6 φορές από τότε που εξελέγην πρόεδρος, έχω συναντηθεί με τους βουλευτές μας πάρα πολλές φορές δια ζώσης. Κάναμε και τη συγκέντρωση στις Σπέτσες τον Γενάρη, μία πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση. Η προσωπική επαφή έχει υπάρξει πολύ έντονη και πολύ στενή».

«Δεν υπάρχει ανάγκη να αναφερθώ σε βάθος από εδώ και πέρα σε οποιαδήποτε παιχνίδια αναφέρθηκαν. Αυτά θα φανούν στην πορεία. Είναι σημαντικό για όλους τους βουλευτές, στελέχη, μέλη του κόμματος να πουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για σύγκλιση στην κεντροαριστερά και η ηγεσία να ηγηθεί οποιασδήποτε συνεννόησης.Προφανώς και έχει θέση ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Τσίπρα προσέφερε πάρα πολλά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα