Καταγγελίες Πολάκη για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ

Καταγγελίες Πολάκη για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τιμολογούμε πέντε φορές πάνω σε σύγκριση με το εξωτερικό «γιατί είμαστε κιμπάρηδης» είπε και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής δαπανών για τις φαρμακευτικές δαπάνες στα νοσοκομεία

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με βαρύτατες καταγγελίες περί επιβάρυνσης του ΕΟΠΥΥ με υπερτιμολογημένα φάρμακα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης αποκαλύπτοντας περιπτώσεις τεράστιων υπερτιμολογήσεων.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στη Γερμανία ο αντίστοιχος ΕΟΠΥΥ της Γερμανίας καταβάλλει 20.000 ευρώ για φάρμακο που κοστίζει στην Ελλάδα 70.000 ευρώ. «Στην Ελλάδα ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το ίδιο φάρμακο 70.000 ευρώ γιατί είμαστε κιμπάρηδες» είπε και υπογράμμισε ότι στη χώρα μας ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μοναδικός αγοραστής του φαρμάκου αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη καλύτερη τιμή. Ανέφερε, επίσης, ότι στη Γαλλία ο αντίστοιχος ΕΟΠΥΥ πληρώνει 1,5 ευρώ για ένα επίθεμα που τα ελληνικά νοσοκομεία τα πληρώνουν 15 ευρώ και ο ελληνικός ΕΟΠΥΥ στα 35 ευρώ.

«Την κληρονομία που μας αφήσατε θα την διορθώσουμε» είπε ο αναπληρωτής υπουργός απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «δεν θα αφήσουμε τον ΕΟΠΥΥ να ξαναπληρώνει με τιμές λιανικής». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών στα νοσοκομεία. «Με αυτά που ετοιμάζουμε πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει υπέρβαση δαπάνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα